Μητσοτάκης στην ΠτΔ: Επίσημα η Ελλάδα εντάσσεται στο πρόγραμμα των F-35

«Ξεδιπλώνουμε με μεγάλη ταχύτητα το μεταρρυθμιστικό μας έργο. Ακούμε την κοινωνία, ακούμε και τους αγρότες που διαμαρτύρονται, σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πορεία του κυβερνητικού έργου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πορεία του κυβερνητικού έργου
Eurokinissi

Κατά την καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για όλα τα τρέχοντα θέματα και το έργο της κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε την ενημέρωση τονίζοντας ότι «επίσημα η Ελλάδα εντάσσεται στο πρόγραμμα των F-35», μίλησε για επιπλέον δωρεάν πακέτο εξοπλισμού που θα λάβει η χώρα από τις ΗΠΑ, ενώ σχετικά με την επιστολή Μπλίνκεν εκτίμησε ότι «είναι η καλύτερη επισφράγιση του βάθους των ελληνοαμερικανικών σχέσεων».

«Στόχος της κυβέρνησης και η ενίσχυση του δημόσιου Πανεπιστημίου»

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε εστιάζοντας στις δράσεις της κυβέρνησης για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, τονίζοντας ότι «ξεδιπλώνουμε με μεγάλη ταχύτητα το μεταρρυθμιστικό μας έργο», εξηγώντας ότι εκτός από το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο που μονοπωλεί την επικαιρότητα υπάρχουν και άλλες κυβερνητικές δράσεις όπως η μεταρρύθμιση στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης με τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων. Ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που εκδηλώνονται -κυρίως από την πλευρά των φοιτητών- σημείωσε ότι το θέμα έχει οδηγήσει σε σχετική αναταραχή και υπενθύμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι και η ενίσχυση του δημόσιου Πανεπιστημίου.

«Δεν εκλεγήκαμε για να παραμένουμε ακίνητοι και να παρατηρούμε την πολιτική μας ισχύ»

Περνώντας στα μέτρα στήριξης των πιο αδύναμων, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για λήψη επιπλέον μέτρων όταν το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αύξηση του επιδόματος γέννησης, ως ένα από τα μέτρα που μπορούν να στηρίξουν τις νέες οικογένειες.

«Κάθε φορά που θα έχουμε πρόσθετες δημοσιονομικές δυνατότητες θα φροντίζουμε να αξιοποιούμε αυτό το πλεόνασμα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

«Δεν εκλεγήκαμε για να παραμένουμε ακίνητοι και να παρατηρούμε την πολιτική μας ισχύ», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας την πρόθεση του για την υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης.

«Ακούμε την κοινωνία, ακούμε και τους αγρότες που διαμαρτύρονται, σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένα», επισήμανε ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι είναι ανοικτές οι πόρτες της κυβέρνησης στους αγρότες, υπενθύμισε την στήριξη της κυβέρνησης προς τον αγροτικό κόσμο, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα.

Δημοφιλή