Μία κίνηση αγάπης: Τα σχολεία μοιράζουν δωρεάν γεύματα σε όσους μαθητές το έχουν ανάγκη

Για 11η σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στηρίζει και βρίσκεται δίπλα στους μαθητές που το έχουν ανάγκη.
Δύναμη Προσφοράς
Δύναμη Προσφοράς
dinamiprosforas

Για μία ακόμη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στηρίζει μαθητές που έχουν ανάγκη

Για 11η σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στηρίζει και βρίσκεται δίπλα στους μαθητές που το έχουν ανάγκη. Με καθημερινά δωρεάν θρεπτικά γεύματα και προωθούνται οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες σε χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα!

Συγκεκριμένα, ξεκίνησε τον Οκτώβριο η σίτιση σε σχολεία που βρίσκονται σε ευπαθείς περιοχές της χώρας μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis. Το Πρόγραμμα υλοποιείται για ενδέκατη σχολική χρονιά, αρχικά σε σχολεία της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας και της Θράκης, ενώ η σχολική σίτιση θα επεκταθεί σύντομα και σε άλλες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων η Θεσσαλονίκη και η Ημαθία.

Γνώρισε το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και τις δράσεις του:
Αυτήν την περίοδο το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ προσφέρει κάθε πρωί υγιεινά γεύματα, γάλα, και φρούτα σε 107 σχολεία και 4.250 μαθητές. Εκτιμάται ότι ακόμα και σήμερα περισσότεροι από τους μισούς μαθητές στα σχολεία που έχουν ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια.

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που ενισχύει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ για έκτη συνεχή σχολική χρονιά, η σίτιση έχει ξεκινήσει σε νηπιαγωγεία και δημοτικά των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα επεκταθεί και σε σχολεία όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Στερεάς Ελλάδας.

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, το μοναδικό πρόγραμμα σχολικής σίτισης που υλοποιείται αυτήν την περίοδο, έχει προσφέρει από το 2012 περισσότερα από 16,6 εκατομμύρια γεύματα, σε 728 σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) και περίπου 112.700 μαθητές. Aκόμη και το περσινό σχολικό έτος, όταν τα σχολεία παρέμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα κλειστά λόγω της έξαρσης της πανδημίας, το Ινστιτούτο Prolepsis στάθηκε δίπλα στους μαθητές με τη διανομή ειδικών πακέτων τροφίμων ανά 15 ημέρες.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται και φέτος ακολουθώντας αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και τηρώντας όλες τις προδιαγραφές για τη σωστή διαχείριση των γευμάτων, σε συνεργασία με κεντρικούς προμηθευτές από την Αττική, αλλά και τοπικές επιχειρήσεις από περιοχές της περιφέρειας. Παράλληλα, προωθεί την υγιεινή διατροφή μέσα από εκπαιδευτικό υλικό και δράσεις που απευθύνονται στους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ έχει στόχο:
Να βοηθήσει τα παιδιά οικογενειών που το έχουν πραγματικά ανάγκη
Να βελτιώσει τις διατροφικές συνήθειές τους
Να προωθήσει την ισότητα των μαθητών.
Από τα τέλη Αυγούστου μέχρι και σήμερα, 663 σχολεία, στα οποία φοιτούν 57.844 μαθητές, έχουν αιτηθεί να ενταχθούν στο Πρόγραμμα.

Πηγή: dinamiprosforas