Δημήτρης Λιγνάδης: Σε δίκη για 4 βιασμούς ανήλικων και νεαρών ανδρών

Οι δικαστές διέταξαν τη συνέχιση της προσωρινής κράτησής του.
Eurokinissi

Σε δίκη για 4 βιασμούς ανήλικων στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας παραπέμπεται ο Δημήτρης Λιγνάδης, με ομόφωνο βούλευμά του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, όπως αναφέρει το dikastiko.gr, κατηγορείται για 4 βιασμούς ανηλίκων ή νεαρών ανδρών και το Συμβούλιο υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση με την οποία είχαν απορριφθεί όλοι οι ισχυρισμοί Λιγνάδη περί σκευωρίας σε βάρος του.

Στην πρόταση της η εισαγγελέας χαρακτηρίζει τον Λιγνάδη «άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα» και αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας κρίνει πως «σε βάρος του κατηγορουμένου προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται».

Οι δικαστές διέταξαν τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης του σκηνοθέτη μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2022.

Όπως εξάλλου είχε εισηγηθεί και η εισαγγελέας: «Η επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει, για να προσεγγίσει τα θύματά του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματά του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».

Αναμένεται πλέον ο προσδιορισμός της δίκης του. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κατηγορείται για βιασμό εις βάρος ενός 25χρονου άνδρα το 2010, για τον βιασμό ενός ακόμη άνδρα το 2015 στην Επίδαυρο, για τον βιασμό ενός 24χρονου σήμερα άνδρα το 2015, αλλά και τον βιασμό ενός ακόμη άνδρα το 2018.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή