ΔΙΕΘΝΕΣ
09/10/2018 14:01 EEST

Μία σύλληψη για τον φόνο της Βουλγάρας δημοσιογράφου Βικτώρια Μαρίνοβα

DIMITAR DILKOFF via Getty Images

Το βουλγαρικό κρατικό ραδιόφωνο μετέδωσε την Τρίτη πως ένας ύποπτος συνελήφθη σε σχέση με την υπόθεση του φόνου της δημοσιογράφου Βικτώρια Μαρίνοβα, το πτώμα της οποίας βρέθηκε μετά από έρευνά της για πιθανή διαφθορά στην κυβέρνηση.

Το ρεπορτάζ της Τρίτης ανέφερε πως, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών, ο ύποπτος είναι «Ρουμάνος πολίτης με διαβατήριο από τη Μολδαβία». Δεν έγιναν γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

Η βουλγαρική αστυνομία διερευνά τον βιασμό και τη δολοφονία της 30χρονης Μαρίνοβα, το στραγγαλισμένο πτώμα της οποίας βρέθηκε το Σάββατο κοντά στον Δούναβη. Τον προηγούμενο μήνα είχε παρουσιάσει εκπομπή με δύο ερευνητές δημοσιογράφους οι οποίοι είχαν συλληφθεί για τις έρευνές τους πάνω σε φερόμενη απάτη η οποία περιελάμβανε κατάχρηση κονδυλίων της ΕΕ.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε αργά τη Δευτέρα πως εισαγγελείς είχαν αρχίσει έρευνα πάνω στο GP Group, μια μεγάλη βουλγαρική εταιρεία που φέρεται να προέβη σε διασπάθιση χρημάτων της ΕΕ, και ότι «πάγωσαν» περιουσιακά της στοιχεία αξίας 14 εκατομμυρίων ευρώ.