ΔΙΕΘΝΕΣ
12/09/2019 17:26 EEST | Updated 12/09/2019 17:45 EEST

Μια θυμωμένη φώκια «έκαψε» διεθνές κύκλωμα εμπορίου ναρκωτικών

Προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά μια φώκια είχε...αντιρρήσεις.

Elena Eliachevitch via Getty Images

Διεθνές κύκλωμα εμπορίου ναρκωτικών θεωρεί ότι αποκάλυψε η αυστραλιανή αστυνομία με τη βοήθεια μιας θυμωμένης φώκιας, σε μια υπόθεση που φέρνει στο νου επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «Breaking Bad» (και τους...πολύπαθους πρωταγωνιστές της). 

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η υπόθεση προέκυψε όταν βρέθηκαν δύο άτομα (ένα από το Ηνωμένο Βασίλειο και ένα από τη Γαλλία) να κρύβονται σε ένα νησί μία ημέρα αφού το γιοτ τους εξόκειλε σε ακτή της Δυτικής Αυστραλίας. Αστυνομικοί ανακάλυψαν ναρκωτικά αξίας 688.000 δολαρίων.

Την Πέμπτη εμφανίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου για την υπόθεση και άλλο ένα άτομο από τη Βρετανία, ένα από τις ΗΠΑ και ένα από την Αυστραλία.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό επίτροπο Κρις Ντόσον, οι τρεις- Τζον Λάσιτερ, 45 ετών, Σκοτ Φέλιξ Τζόουνς, 35 ετών, και Άνγκους Μπρους Τζάκσον, 50 ετών- φέρονται να ήταν η «ομάδα ακτής» που θα παραλάμβαναν τα ναρκωτικά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Perth Now.

«Πλήξαμε ένα μεγάλο, διεθνές συνδικάτο ναρκωτικών» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι αστυνομικοί συνεργάζονται με αρχές άλλων χωρών.

Παρόλα αυτά, τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά εάν οι δύο που ήταν στο γιοτ- ο Αντουάν Ντισέντα, 51 ετών, από τη Γαλλία, και ο 34χρονος Γκράχαμ Πάλμερ, από το Ηνωμένο Βασίλειο- δεν είχαν εμποδιστεί να διαφύγουν από μια...μεγάλη φώκια.

Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν σε ένα νησί δυτικά της πόλης Τζέραλντον την Τρίτη, μία ημέρα μετά τον εντοπισμό του γιοτ. Είχαν φτάσει στο νησί με ένα φουσκωτό και φέρονται να έκρυψαν τα ναρκωτικά- μεταξύ των οποίων κοκαΐνη, έκσταση και μεταμφεταμίνη- κάτω από φύκια. Ωστόσο, όταν διαπίστωσαν πως είχαν εντοπιστεί, προσπάθησαν να διαφύγουν- αλλά μια μεγάλη φώκια τους...έκοψε τον δρόμο.

«Την ξύπνησαν και αυτή πήδηξε, με προτεταμένο το τεράστιο στήθος της και τους βρυχήθηκε» είπε ο Ντάμιεν Χίλι, της Εθελοντικής Υπηρεσίας Θαλάσσιας Διάσωσης του Τζέραλντον, στο ραδιόφωνο ABC. «Οι τύποι βασικά είχαν να διαλέξουν, να περάσουν από τη φώκια ή να συλληφθούν, και κατέληξαν να συλληφθούν».