Μοναδικές συμβουλές για πλύσιμο στο χέρι τον καιρό της πανδημίας

Ειδικοί καταθέτουν πολύτιμα μυστικά.
.
.

Ακόμα κι αν έχετε περάσει τους τελευταίους δύο μήνες της καραντίνας λόγω κορανοϊού με πιτζάμες, έχετε αναμφίβολα λερώσει μισή ντουλάπα ρούχα. Κι αν δεν έχετε εύκολη πρόσβαση σε πλυντήριο ή στεγνωτήριο στο σπίτι, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να ξεκινήσετε το πλύσιμο των κολάν σας στο χέρι.

Οι Γκουέν Γουίτιγκ και Λίντσεϊ Μπόιντ γνωρίζουν πολλά για το πλύσιμο στο χέρι. Είναι οι συνιδρύτριες του The Laundress, μιας ετικέτας που προσφέρει πληθώρα προϊόντων και γνώσεων σχετικά με τον καθαρισμό ρούχων - και όχι μόνο.


Παρακάτω, οι συμβουλές τους για το πλύσιμο των ρούχων σας στο χέρι

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν κάτι μη λογικό, αλλά η μπανιέρα σας είναι πιθανό να καλύπτεται από μικρόβια. Οι Γουίτιγκ και Μπόιντ και προτείνουν να καθαρίσετε καλά την μπανιέρα σας πριν γεμίσετε με το νερό για τα ρούχα σας.

Εξετάστε τη θερμοκρασία

Διαφορετικά υλικά απαιτούν διαφορετικές θερμοκρασίες νερού, εξηγούν. Είδη όπως μάλλινα, faux fur, πουπουλένια μπουφάν, κλινοσκεπάσματα, ευαίσθητα και τζιν πρέπει να πλένονται σε κρύο νερό. Καθημερινά ρούχα, από την άλλη, μπορούν να πλυθούν σε ζεστό νερό

Να είστε... διακριτικοί με απορρυπαντικό


Προτείνουν τη χρήση «ενός αποτελεσματικού απορρυπαντικού με βάση τα φυτά που έχει σχεδιαστεί για να λευκαίνει, να φωτίζει και να διατηρεί το χρώμα ενώ αφαιρεί τους λεκέδες».

Προετοιμάστε το νερό πριν βάλετε τα ρούχα

Χωρίς μηχανισμούς παραγωγής αφρού που λειτουργούν στο πλυντήριο, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το νερό έχει σαπούνι πριν βάλετε τα ρούχα. «...Τότε αφήστε τα ρούχα να μουλιάσουν στο σαπουνόνερο για 30 λεπτά».

Παρακολουθήστε το ρολόι

Μπορεί να έχετε την τάση να αφήσετε τα ρούχα σας να μουλιάσουν ενώ φροντίζετε άλλα πράγματα γύρω από το σπίτι, αλλά το δίδυμο λέει ότι πρέπει να «καθίσουν» μόνο για 30 λεπτά πριν από το ξέπλυμα. «Αφαιρέστε τα ρούχα από την μπανιέρα...Στη συνέχεια, ανοίξτε την αποχέτευση για να απελευθερώσετε το σαπούνι και κλείστε ξανά την αποχέτευση πριν γεμίσετε με καθαρό, ζεστό νερό. Περιστρέψτε τα ρούχα για να τα ξεπλύνετε σχολαστικά και στραγγίστε ξανά».

Female hands wash colored clothes in basin.
Female hands wash colored clothes in basin.

Δεν μπορείτε να τα πλύνετε όλα στο χέρι

«Η γούνα με το δέρμα δεν μπορούν να πλυθούν στο χέρι, καθώς το δέρμα μπορεί να συρρικνωθεί ή να στεγνώσει με βρεγμένο πλύσιμο», λέει η Γουίτιγκ. «Ένα άλλο δύσκολο ύφασμα είναι το βισκόζ... Το βισκόζ είναι γνωστό ότι συρρικνώνεται σε ακραίες αναλογίες».

Επίσης, δεν συνιστάται πλύσιμο υλικών όπως σακάκια με «μαξιλάρια» ώμων, καθώς μπορεί να παραμορφωθούν στο πλύσιμο.

Δεν είστε σίγουροι για ένα υλικό; Δοκιμασε το.


Οι παραπάνω επιμένουν ότι υλικά όπως το μετάξι, η δαντέλα, το μαλλί και το κασμίρι μπορούν και πρέπει να πλυθούν στην μπανιέρα, αλλά αν δεν είστε σίγουροι, υπάρχει ένας τρόπος να δείτε πώς θα αντιδράσει το υλικό στο πλύσιμο των χεριών.
«Βρείτε μια ”περιοχή” στο αντικείμενο, όπως ραφή ή στρίφωμα, και βυθίστε τη σε ζεστό νερό», λέει η Μπόιντ. «Αναζητήστε αλλαγές στον χαρακτήρα ή την υφή : σύσφιξη, συρρίκνωση, τέντωμα, στρέβλωση ή σχηματισμός κυματισμών ή ρυτίδων. Προσέξτε επίσης για τυχόν ”επιμήκυνση” του υφάσματος, κάτι που μπορεί να μην συμβεί αμέσως».

Τέλος, κρεμάστε τα!

«Τα περισσότερα καθημερινά ρούχα μπορούν να κρεμαστούν», λέει η Γουίτιγκ. «Αλλά βεβαιωθείτε ότι η κρεμάστρα έχει το σωστό σχήμα για να αποφύγετε ενοχλητικά εξογκώματα ώμων».

΄Ομως, προσέξτε πού αλλού μπορεί να στεγνώσετε: «Προσέξτε να μην τοποθετήσετε ευαίσθητα υφάσματα κοντά σε πηγή θερμότητας όπως ένα ηλιόλουστο παράθυρο ή καλοριφέρ, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωσή τους», δηλώνει η Γουίτιγκ.

ΠΗΓΗ: HuffPost US