ΔΙΕΘΝΕΣ
24/04/2020 07:25 EEST

Μπέζος και Μασκ μεταξύ των δισεκατομμυριούχων που έγιναν πλουσιότεροι στην πανδημία

Στο μεταξύ, μέχρι και 22 εκατ. Αμερικανοί έχουν δηλώσει άνεργοι.

Anadolu Agency via Getty Images

Ο συνολικός πλούτος των δισεκατομμυριούχων των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων ο Τζεφ Μπέζος της Amazon και ο Έλον Μασκ της Tesla, αυξήθηκε κατά περίπου 10% κατά τη διάρκεια της εξελισσόμενης πανδημίας της Covid-19, σύμφωνα με αναφορά που δημοσίευσε το Institute for Policy Studies (IPS). Η αύξηση του πλούτου των πλουσιότερων ανθρώπων της Αμερικής έλαβε χώρα εν μέσω μιας περιόδου κατά την οποία μέχρι και 22 εκατ. Αμερικανοί έχουν δηλώσει άνεργοι.

Αν και η ευρύτερη οικονομία είναι αντιμέτωπη με ύφεση, μετοχές εταιρειών τεχνολογίας όπως η Zoom έχουν σημειώσει άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας άλματος στη χρήση τεχνολογιών video conferencing και δουλειάς εξ αποστάσεως, αυξάνοντας ως εκ τούτου τις περιουσίες δισεκατομμυριούχων ιδρυτών που έχουν μερίδια σε αυτές τις εταιρείες.

 

ASSOCIATED PRESS

 

Κατά την περίοδο μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και της 10ης Απριλίου, 34 από τους πλουσιότερους δισεκατομμυριούχους της χώρας είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται κατά δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την αναφορά.

Όπως σημειώνει το IPS, οκτώ από αυτούς τους δισεκατομμυριούχους, μεταξύ των οποίων ο Μπέζος, ο ιδρυτής της Zoom Video Communications, Έρικ Γιούαν, και ο Μασκ, είδαν ένα άλμα ενός δισ. δολαρίων στις περιουσίες τους συνολικά.

Ο Μασκ έχει μερίδιο 18.5% στις μετοχές της Tesla, η οποία έχει σημειώσει άνοδο άνω του 73% από την αρχή του έτους καθώς οι επενδυτές κοιτούν πέρα από τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού. Ο Μπέζος έχει περίπου 15,1% των μετοχών της Amazon, που είχαν άνοδο περίπου 31%, καθώς οι online παραγγελίες στην πλατφόρμα της σημείωσαν άνοδο, καθώς οι άνθρωποι μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

(με πληροφορίες από Reuters)