Μπίλι Άιλις: Είχα κατάθλιψη στα 13 μου χρόνια και τάσεις αυτοκαταστροφής

«Αισθανόμουν ότι άξιζα τον πόνο».

Η Μπίλι Άιλις μίλησε για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπισε σε ηλικία 13 ετών, συμπεριλαμβανομένου του άγχους, των αυτοκαταστροφικών τάσεων και της κατάθλιψης.

Σε συνέντευξή της με το περιοδικό Rolling Stone, η δημοφιλής τραγουδίστρια αποκάλυψε ότι υπέφερε από σωματική δυσμορφία όταν ήταν επαγγελματίας χορεύτρια και έπαθε κατάθλιψη όταν αναγκάστηκε να παρατήσει τον χορό εξαιτίας της ρήξης χόνδρου ισχίου. Η - τότε - 13χρονη Άιλις πέρασε μια περίοδο όπου αυτοτραυματιζόταν ως αποτέλεσμα της συναισθηματικά άσχημης κατάστασής της. «Τότε ξεκίνησε η κατάθλιψη», είπε η τραγουδίστρια αναφερόμενη στον τραυματισμό της. «Ενιωθα ότι πέφτω σε μια τρύπα και πέρασα ένα χρονικό διάστημα αυτοτραυματισμού - δεν χρειάζεται να το περάσει κανείς αυτό. Ομως η ουσία είναι ότι αισθανόμουν ότι άξιζα τον πόνο».

Η 17χρονη Άιλις έγινε πολύ γρήγορα γνωστή στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία και ήδη έχει αφιερώσει μέρος της καριέρας της υποστηρίζοντας την ευαισθητοποίηση της ψυχικής υγείας. Εχει μιλήσει δημόσια για τα προβλήματα που αντιμετώπισε, ενώ συμμετείχε σε συζητήσεις σχετικά με την υγεία και συμβούλεψε τους παρευρισκόμενους να ζητήσουν επαγγελματική βοήθεια.

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή της Ελεν Ντε Τζένερις, η τραγουδίστρια μίλησε για το πως είναι να ζεις με τον σύνδρομο Τουρέτ. Είπε ότι δεν έχει τάσεις αυτοκαταστροφής πια και στις συναυλίες της, μερικές φορές πηγαίνει στις θαυμάστριές της που της λένε ότι έχουν υποφέρει και τους δίνει συμβουλές.

«Μου ”σπάει” η καρδιά. Δεν έχω πλέον σημάδια γιατί οι σκοτεινές μέρες ανοίκουν στο παρελθόν. Ομως λεω στα κορίτσια να συμπεριφέρονται καλά στον εαυτό τους και να είναι ευγενικές μαζί του. Γιατί υπήρξα σε αυτή την κατάσταση». Ωστόσο, η Άιλις ακόμα υποφέρει από άγχος και μάλιστα έχει πάθει κρίση πανικού στη διάρκεια περιοδείας της που την έκανε να κλαίει για δυο συνεχόμενες ώρες κάθε βράδυ για μια εβδομάδα. Για να ξεπεράσει τις κρίσεις άγχους, έκανε συνεδρίες με ψυχαναλητή.

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.