Μπόνι και Κλάιντ: Στο «σφυρί» η καραμπίνα, η επικήρυξη και το βιβλίο με τα ποιήματα του θρυλικού ζευγαριού

Η δεύτερη δημοπρασία με προσωπικά αντικείμενα των διάσημων κακοποιών εδώ και επτά χρόνια.
ASSOCIATED PRESS

Προσωπικά αντικείμενα των διαβόητων κακοποιών, Μπόνι και Κλάιντ, που μεσουράνησαν στις κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες, την δεκαετία του ’30, την εποχή της Μεγάλης Υφεσης, δημοπρατήθηκαν, από τον οίκο RR Auctions, στην Βοστόνη.

Οι υπεύθυνοι της RR Auctions, ανέφεραν ότι το ρολόι Bulova που φορούσε ο Κλάιντ Μπάροου όταν σκοτώθηκε μαζί με την Μπόνι Πάρκερ, το 1934, πωλήθηκε έναντι, 112.500 δολαρίων.(102.790 ευρώ)

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του οίκο δημοπρασιών, Μπόμπι Λίβινγκστον, δήλωσε ότι μία καραμπίνα, Westen Browning Field Model 30, που βρισκόταν στην κατοχή της συμμορίας, το 1933, πωλήθηκε για $ 68.750. (63.000 ευρώ). Το όπλο κατασχέθηκε μετά από μια ανταλλαγή πυροβολισμών στο Τζόπλιν, του Μισούρι, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο αστυνομικοί.

Εκείνο το αλησμόνητο πρωινό, μία ομάδα από σερίφηδες μαζεύτηκε στο δρομάκι Όουκμπριντζ, στο Τζόπλιν του Μισούρι για να αντιμετωπίσουν κάποιους κακοποιούς -έτσι νόμιζαν- που είχαν για άντρο τους ένα γκαράζ. Προς μεγάλη τους έκπληξη βρέθηκαν μπροστά στην Μπόνι, τον Κλάιντ και τους συνεργάτες τους.

Μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών και ενώ οι Μπόνι και Κλάιντ διέφυγαν, βρήκαν μέσα στο γκαράζ διάφορα όπλα, ποιήματα της Μπόνι και πολλά ρολά φιλμ, που όπως αποδείχθηκε μετά την εμφάνιση των τους, επρόκειτο για σκηνοθετημένες φωτογραφίες των δυο εραστών με στραμμένα όπλα η μία στον άλλον.

Τις επόμενες εβδομάδες, οι φωτογραφίες αυτές κατέκλυσαν τις σελίδες των αμερικανικών ταμπλόιντ. Έτσι γεννήθηκε ο θρύλος των παράνομων εραστών με το κακό πεπρωμένο. Έναν χρόνο αργότερα, ήταν νεκροί.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που δημοπρατήθηκαν, ήταν μία επικήρυξη για τον Κλάιντ, για τέσσερις ληστείες, τρεις δολοφονίες και μία απαγωγή δύο αστυνομικών που είχε διαπράξει, από τον Μάρτιο του ’32 έως τον Ιούνιο του ’33, από το αστυνομικό τμήμα του Ντάλας, με ημερομηνία, 6-21-33, για το οποίο ο αγοραστής του χρειάστηκε να καταβάλει το ποσό των 4.375 δολαρίων.(4.000 ευρώ), καθώς και μία επιστολή που είχε γράψει το ζευγάρι απευθυνόμενο σε μέλος συμμορίας που παραδόθηκε στις αρχές και τον αποκαλούσε «δειλό», αντί του ποσού των 25.000 δολαρίων.(23.000 ευρώ)

Οσο για το τετράδιο της Μπόνι Πάρκερ, με την συλλογή ποιημάτων της, αυτή δεν πωλήθηκε, καθώς αυτό είχε φτάσει στην τιμή των 25.000 δολαρίων, (23.000 ευρώ), με τον υποψήφιο αγοραστή να αποσύρεται την τελευταία στιγμή.

Το 1967, οι Φαίη Ντάναγουεϊ και Γουόρεν Μπίτι είχαν ενσαρκώσει το διαβόητο ζευγάρι των γκάνγκστερς στην μεγάλη σκηνή.

ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS

Πηγή: The Guardian