Ναταλία Τσαλίκη και Αρης Λεμπεσόπουλος στα «Μικρά συζυγικά εγκλήματα»

«Αγαπάμε έναν άνθρωπο γι’ αυτό που είναι και συχνά παύουμε να τον αγαπάμε γιατί παραμένει αυτό που είναι». Σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια.
PATROKLOS SKAFDAS

Η Ναταλία Τσαλίκη και ο Αρης Λεμπεσόπουλος πρωταγωνιστούν στο έργο του Eric-Emmanuel Schmitt «Μικρά συζυγικά εγκλήματα», που παρουσιάζεται στο Θέατρο Μικρό Άνεσις, σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια.

«Ο Eric Emmanuel Schmitt στα Μικρά Συζυγικά Εγκλήματα, όπως και στις Αινιγματικές παραλλαγές βάζει έναν άνθρωπο να ανακαλύπτει τον άπειρα μυστηριώδη χαρακτήρα ενός άλλου. Η διαφορά στα δύο έργα είναι ότι, στις Αινιγματικές Παραλλαγές, ο χαρακτήρας έρχεται αντιμέτωπος με την καταστροφή ως αποτέλεσμα της εμπειρίας του ενώ, στα Μικρά Συζυγικά Εγκλήματα, η διαύγεια του χαρακτήρα του ενός του δίνει την δυνατότητα να αποδεχτεί τον άλλον και να δημιουργήσουν μια σχέση που είναι βέβαιη μέσα στην αβεβαιότητα του έρωτα», σημειώνει ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Αγαπάμε έναν άνθρωπο γι’ αυτό που είναι και συχνά παύουμε να τον αγαπάμε γιατί παραμένει αυτό που είναι.

Είναι ο πόνος της αγάπης αναπόφευκτος;

Πάντα περιμένουμε από τους άλλους να έχουν τις απαντήσεις που περιμένουμε από αυτούς και αυτή συνήθως είναι η πηγή του πόνου που προκαλούμε ο ένας στον άλλον στην αγάπη. Και αυτό γιατί στην αγάπη δεν δεχόμαστε τον άλλον ως μυστήριο που πρέπει απλά να αγαπηθεί γι’ αυτό που είναι αλλά ως γρίφο που θέλει αποκωδικοποίηση, ερμηνεία ή αλλαγή. Και το χειρότερο απ’ όλα συχνά αναγκάζουμε τους άλλους να πονούν εξαιτίας των δικών μας ανικανοποίητων επιθυμιών.

PATROKLOS SKAFDAS

Συντελεστές

Συγγραφέας: Eric-Emmanuel Schmitt

Μετάφραση: Λουίζα Μητσάκου

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας

Μουσική: Χρήστος Θάνος

Σκηνικά: Δημήτρης Πολυχρονιάδης

Κοστούμια: Κατερίνα Παπανικολάου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Αλέκος Αναστασίου

Βοηθός σκηνοθέτη: Καρολίνα Ζαπατίνα

Info

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή - Σάββατο στις 21:00

& Κυριακή στις 20:00

Διάρκεια: 90 λεπτά

Εισιτήρια: 20€ γενική είσοδος, 15€ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ

Θέατρο Μικρό Άνεσις: Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αθήνα, 2107718943

Διάρκεια παραστάσεων έως τα μέσα Ιανουαρίου.