Νεκρή από δηλητήριο η τυφλή σκυλίτσα της Νάουσας

Πού είχε διανύσει δέκα χιλιόμετρα για να γυρίσει στον άνθρωπο που την έσωσε.
Η τυφλή σκυλίτσα στην αγκαλιά του του προέδρου του χωριού Χαρίεσσα, Δημήτρη Σιδηρόπουλου.
Η τυφλή σκυλίτσα στην αγκαλιά του του προέδρου του χωριού Χαρίεσσα, Δημήτρη Σιδηρόπουλου.
ERT, video

Σε μηνύσεις κατά αγνώστων προχωρά ο Δήμος Νάουσας, μετά τον θάνατο από δηλητηριασμένη τροφή της τυφλής σκυλίτσας που συγκίνησε την χώρα πριν την Πρωτοχρονιά, όταν διένυσε 10 χιλιόμετρα για να επιστρέψει στον άνθρωπο που την είχε σώσει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thesstoday.gr, η σκυλίτσα δηλητηριάστηκε την Πρωτοχρονιά, λίγα χιλιόμετρα μακρυά από το σπίτι του προέδρου του χωριού Χαρίεσσα, Δημήτρη Σιδηρόπουλου όπου είχε βρεί φροντίδα και αγάπη. Παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες του κ. Σιδηρόπουλου και της συνεργάτιδά τους για να την συνεφέρουν, η σκυλίτσα δεν άντεξε και ξεψύχησε το απόγευμα της Κυριακής, στα χέρια του προέδρου και της συζύγου του.

«Παραμονή Πρωτοχρονιάς έφυγε από το σπίτι μαζί με ένα ακόμη σκυλάκι μας όπως συνήθιζαν να κάνουν κάθε μέρα και μετά από καμιά ώρα επέστρεφαν. Ωστόσο, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς επέστρεψαν και τα δύο δηλητηριασμένα. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά καθώς άργησαν να γυρίσουν σπίτι και έτσι, τα έψαξα στη γειτονιά αλλά δεν κατάφερα να τα βρω. Η τυφλή σκυλίτσα έφτασε μέχρι το σπίτι μας και μόλις μπήκε στην αυλή έπεσε κάτω. Προσπαθήσαμε να τη σώσουμε με εμβόλια, αντιβιώσεις, βιταμίνες, ορούς και ενέσεις αλλά δεν καταφέρε να μείνει ζωντανή παρά δύο μέρες μόνο», είπε λυπημένος στο ThessToday.gr o Δημήτρης Σιδηρόπουλος.

Πολλά περιστατικά με φόλες στο χωριό Χαρίεσσα

«Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί στο χωριό που δηλητηριάζουν τα αδέσποτα κυρίως σκυλιά. Τον τελευταίο μήνα μάλιστα είχαμε πέντε παρόμοια περιστατικά στο χωριό. Είναι δυσάρεστα γεγονότα όλα αυτά και δεν θα το αφήσουμε έτσι. Δεν πείραζαν κανέναν τα συγκεκριμένα σκυλάκια και παρ’όλα αυτά δηλητηριάστηκαν. Ήδη έχω μιλήσει με τον δήμαρχο της Νάουσας προκειμένου να προβούμε στις ανάλογες ενέργειες. Δεν φτάνει όμως μόνο ο δήμος για να αντιληφθούμε ότι δεν πρέπει να έχουμε κατοικίδια και μετά να τα αφήνουμε στον δρόμο και να τα δηλητηριάζουν ή να τα κακοποιούν», εξηγεί ο πρόεδρος του χωριού.

Σε μηνύσεις προχωρά ο δήμαρχος Νάουσας

Συγκλονισμένος από την αποτρόπαια αυτή η πράξη η οποία αποτελεί πλέον συχνό έως καθημερινό φαινόμενο στην κοινωνία μας δήλωσε στο ThessToday.gr ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας, μιλώντας για έναν φαύλο κύκλο δίχως τέλος.

«Στο χωριό Χαρίεσσα έβαλαν φόλες και δυστυχώς αυτή η σκυλίτσα η οποία ταλαιπωρημένη έφτασε στον άνθρωπο που την φρόντισε, έφαγε μια από αυτές και δεν μπόρεσε ο πρόεδρος να τη σώσει» υπογράμμισε.«Θα προχωρήσουμε σε μηνήσεις κατά αγνώστων αλλά δεν λύνεται το πρόβλημα με αυτή τη διαδικασία. Στοιχεία για τους υπεύθυνους αυτών των πράξεων δεν έχουμε αλλά σίγουρα πρέπει να σταματήσουν να δηλητηριάζουν σκυλιά.»

Η περιπέτεια που συγκίνησε την χώρα

Η μόλις δύο ετών τυφλή σκυλίτσα βρέθηκε μια μέρα στο χωράφι του κ. Δημήτρη Σιδηρόπουλου κι εκείνος άρχισε να την ταΐζει. Λίγες ημέρες αργότερα, βρήκε τον δρόμο για το σπίτι του, που ήταν σε απόσταση περίπου 500μ.

Ομως ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χαρίεσσας είχε ήδη άλλα 13 αδέσποτα υπό την φροντίδα του και έτσι αποφάσισε να την εμπιστευτεί σε έναν προσωρινό χώρο φιλοξενίας αδέσποτων του δήμου Νάουσας.

«Μια μέρα που ρώτησα πως τα πάει, μου είπαν πως είχε φύγει. Είχε δαγκώσει τις σήτες και είχε φύγει. Νομίζαμε πως χάθηκε» δήλωσε ο κ. Σιδηρόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.«Μετά από μια εβδομάδα, ένα πρωί, μια βροχερή μέρα, το είδα στο σπίτι μου. Έξω στην αυλή.»

Η απόσταση από τη δομή φιλοξενίας στο σπίτι του είναι 10 χιλιόμετρα και η σκυλίτσα κατάφερε να τον βρει, παρά την αναπηρία της.

Δυστυχώς, η τετράποδη αγωνίστρια, έπεσε τελικά θύμα των υπανθρώπων που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.