ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/08/2018 08:18 EEST | Updated 16/08/2018 17:19 EEST

Τι κατέθεσε η 23χρονη φίλη του νεαρού που σκοτώθηκε πέφτοντας στα βράχια του Φιλοπάππου

Peter Bischoff via Getty Images

«Σκοτεινές» εξακολουθούν να παραμένουνοι συνθήκες της πτώσης που στοίχισε τη ζωή του 25χρονου στου Φιλοπάππου- αν δηλαδή τον έσπρωξαν οι ληστές που επιτέθηκαν στον ίδιο και την 23χρονη φίλη του από τη Πορτογαλία, ή γλίστρησε και έπεσε, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η πρώτη εξέταση του πτώματος δεν έδειξε τραύμα από μαχαίρι, με τον θάνατο να φαίνεται να προήλθε από χτύπημα στο κεφάλι.

Παρότι σοκαρισμένη η 23χρονη κατάφερε να δώσει μία πρώτη εικόνα στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής για τα όσα έγιναν το βράδυ της Τετάρτης στο λόφο του Φιλοπάππου, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 25χρονος φίλος της από πτώση σε βράχια.

Η 23χρονη κατέθεσε ότι καθόταν σε βράχια μαζί με το φίλο της όταν τους πλησίασαν τρεις άγνωστοι, τους οποίους περιέγραψε ως μελαψούς που μιλούσαν σπαστά ελληνικά (πιθανότατα πρόκειται για άνδρες ασιατικής καταγωγής). Με την απειλή σπασμένων μπουκαλιών και ενός μαχαιριού τους ζήτησαν ότι χρήματα είχαν πάνω τους και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο ένας από τους τρεις άρπαξε την τσάντα της 23χρονης και άρχισε να ψάχνει και το πορτοφόλι και οι άλλοι δύο απομόνωσαν τον 25χρονο και άρχισαν να λογομαχούν μαζί του.

Η 23χρονη κοιτούσε το ληστή που της έψαχνε την τσάντα την ώρα που ο φίλος της έπεφτε από τα βράχια με αποτέλεσμα να μη μπορεί να πει στους αστυνομικούς εάν ο 25χρονος έπεσε ή εάν τον έσπρωξαν στο κενό οι δράστες. Άκουσε τη λογομαχία αλλά δεν τους κοιτούσε την ώρα της πτώσης.

Η 23χρονη είδε τα οχτώ άτομα που προσήγαγε χθες το βράδυ η Αστυνομία και είπε με βεβαιότητα ότι κανείς από αυτούς δεν είναι κάποιος από τους δράστες. Στη συνέχεια, η νεαρή μεταφέρθηκε σε άλλη αστυνομική υπηρεσία για να της επιδειχθούν φωτογραφίες σεσημασμένων ληστών.

Ο 25χρονος που έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων ήταν φοιτητής στη Γλασκώβη. Είχε έρθει στην Ελλάδα για διακοπές και θα έφευγε σε λίγο καιρό για να συνεχίσει τις σπουδές του. Είχε γνωρίσει την 23χρονη φίλη του στην Ελλάδα. Πρόκειται για κοπέλα από την Πορτογαλία, η οποία πριν από λίγο καιρό είχε βρει δουλειά σε εταιρία στην Αθήνα, με σκοπό να ζήσει στη χώρα μας.