Νέο κύμα ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων στην Ουκρανία

Σειρήνες στο Κίεβο, πυραυλικά πλήγματα σε Οδησσό, Ντνίπρο και αλλού.
via Associated Press

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ είπε ότι νέα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα την Πέμπτη στόχευαν εγκαταστάσεις αερίου και ένα εργοστάσιο πυραύλων, μετέδωσε το Interfax Ukraine.

«Πύραυλοι πετούν πάνω από το Κίεβο αυτή τη στιγμή. Τώρα βομβαρδίζουν εγκαταστάσεις παραγωγής αερίου μας, τις επιχειρήσεις μας στο Ντνίπρο και το Γιούζμας (εργοστάσιο πυραύλων)» είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ρωσικά πλήγματα σημειώθηκαν και στην Οδησσό και στο Ντνίπρο για πρώτη φορά εδώ και εβδομάδες, με σειρήνες να ηχούν σε όλη τη χώρα.

Στόχος υποδομών επλήγη στην Οδησσό, δήλωσε μέσω Telegram ο κυβερνήτης Μαξίμ Μαρτσένκο, προειδοποιώντας για την απειλή ενός «μαζικού πυραυλικού μπαράζ σε όλη την επικράτεια της Ουκρανίας».

Πολλαπλές εκρήξεις αναφέρθηκαν και στο Ντνίπρο, όπου υποδομές υπέστησαν ζημιές και τουλάχιστον ένα άτομο τραυματίστηκε, σύμφωνα με αναπληρωτή επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, Κίριλο Τιμοσένκο.

Συστήματα αεράμυνας ήταν σε λειτουργία στο κεντρικό Κίεβο, είπε ο κυβερνήτης Ολέξι Κουλέμπα. Η διοίκηση του Κιέβου είπε ότι δύο πύραυλοι καταρρίφθηκαν πάνω από την πρωτεύουσα.

Αξιωματούχοι στην Πολτάβα, το Χάρκοβο, το Χμελνίτσκι και το Ρίβνε καλούσαν τους πολίτες να παραμείνουν στα καταφύγια λόγω της συνεχιζόμενης απειλής πυραυλικών πληγμάτων.

Οι εκρήξεις της Πέμπτης έρχονται μετά το μεγάλο μπαράζ ρωσικών πληγμάτων την Τρίτη, που ήταν η μεγαλύτερη επίθεση κατά των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας, στο πλαίσιο της οποίας ένας πύραυλος (θεωρείται ότι ήταν ουκρανικός αντιαεροπορικός) κατέληξε στην Πολωνία.

Με πληροφορίες από Reuters, Associated Press

Πήγαινε στην αρχική σελίδα