Νότια Αφρική: Σκοτώθηκε σε ληστεία ο διεθνής ποδοσφαιριστής Λουκ Φλερς

Ο 24χρονος δέχτηκε πυροβολισμούς σε βενζινάδικο σε προάστιο του Γιοχάνεσμπουργκ.
Buda Mendes - FIFA via Getty Images

Ο Νοτιοαφρικανός διεθνής ποδοσφαιριστής και Λουκ Φλερς σκοτώθηκε σε ληστεία έξω από το Γιοχάνεσμπουργκ, δήλωσε την Πέμπτη ο σύλλογός του Kaizer Chiefs.

Ο 24χρονος αμυντικός πυροβολήθηκε ενώ περίμενε να εξυπηρετηθεί σε ένα πρατήριο καυσίμων στο προάστιο Χόνεϊντιου του Γιοχάνεσμπουργκ, σύμφωνα με την αστυνομία.

″Ο Λουκ Φλερς έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού ληστείας στο Γιοχάνεσμπουργκ. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές”, ανέφεραν οι Kaizer Chiefs σε ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Mavela Masondo, οι δράστες διέφυγαν με το όχημα του Φλερς και η αστυνομία ερευνά υπόθεση δολοφονίας και κλοπής.

Ο Φλερς είχε αγωνιστεί στο παρελθόν στην εθνική ομάδα κάτω των 23 ετών, εκπροσωπώντας τη Νότια Αφρική στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο κακότυχος ποδοσφαιριστής είναι το τελευταίο από τα χιλιάδες θύματα ληστειών στη Νότια Αφρική, η οποία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών στον κόσμο.

Τα τελευταία επίσημα στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα από τον Οκτώβριο-Δεκέμβριο του περασμένου έτους έδειξαν ότι αναφέρθηκαν 5.973 περιπτώσεις ληστειών.

Δημοφιλή