Νότια Κίνα: Δημοφιλής τουριστικός προορισμός σε καθεστώς εγκλεισμού

Οι περιορισμοί ισχύουν από σήμερα το πρωί.
|
VCG via Getty Images

Lockdown επέβαλαν σήμερα οι αρχές στην παραθαλάσσια πόλη Σάνια, στη νότια Κίνα, ενώ ανέστειλαν τα δρομολόγια των δημόσιων μέσων μεταφοράς, σε μια προσπάθεια να ανακόψουν την έξαρση του COVID-19, κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Οι περιορισμοί άρχισαν να ισχύουν από σήμερα το πρωί, καθώς η κατάσταση με τον COVID είναι «πολύ σοβαρή» και οι μετακινήσεις των πολιτών πρέπει να περιοριστούν. Οι αρχές δεν διευκρίνισαν πότε θα αρθούν τα μέτρα.

«Καλούμε τους πολίτες και τους τουρίστες να δείξουν την κατανόηση και τη στήριξή τους», ανέφεραν οι αρχές σε ανακοίνωση τους στην πλατφόρμα WeChat.

Η πόλη στη νήσο Χαϊνάν ανακοίνωσε ότι χθες καταγράφηκαν 263 κρούσματα COVID. Οι αρχές ανέφεραν ότι είχαν εντοπίσει την υποπαραλλαγή BA.5.1.3 της Όμικρον.

Το lockdown επιβάλλεται κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου για την πόλη, που είναι γνωστή για τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών και τα ξενοδοχείων μεγάλων διεθνών αλυσίδων, όπως η IHG και η Marriott International.

Ο αντιδήμαρχος Χε Σιγκάνγκ δήλωσε στο κρατικό δίκτυο CCTV ότι υπάρχουν περίπου 80.000 τουρίστες στην πόλη. Όσοι επιθυμούν να φύγουν από τη Σάνια θα πρέπει να έχουν δύο αρνητικά τεστ PCR εντός 48 ωρών.

Ήδη από την Πέμπτη, 6 Αυγούστου, οι αρχές της πόλης άρχισαν να επιβάλουν περιοριστικά μέτρα σε κάποιες περιοχές. Οι περισσότεροι χώροι, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων με καταστήματα αφορολογήτων ειδών, δημοφιλών μεταξύ των Κινέζων, οι οποίοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, ήταν χθες κλειστοί.

Συνολικά, στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν χθες 310 κρούσματα Covid-19, τοπικής μετάδοσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας. Δεν αναφέρθηκαν θάνατοι λόγω επιπλοκών της Covid-19, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα να παραμένει στους 5.226.

Πηγές: Reuters, Xinhua, ΑΠΕ-ΜΠΕ