Νότια Κορέα: Απαγορεύει viral βίντεο στο Tik Tok που εξυμνεί τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Βόρεια και Νότια Κορέα χωρίστηκαν μετά την ανακωχή του 1953 ωστόσο δεν υπέγραψαν συνθήκη ειρήνης και τεχνικά είναι ακόμη σε πόλεμο.
via Associated Press

Ένα βίντεο που ανέβηκε στο Tik Tok και εξυμνεί τον ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, έγινε Viral, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Νοτίου Κορέας.

Η Σεούλ, αποφάσισε ότι θα απαγορεύσει το προπαγανδιστικό τραγούδι της Βόρειας Κορέας που κυκλοφορεί στο Tik Tok από τον Απρίλιο, καθώς αποκαλεί τον Κιμ Γιονγκ Ουν «φιλικό πατέρα» και «μεγάλο ηγέτη» γεγονός που αποτελεί παραβίαση του Νόμου Εθνικής Ασφάλειας της χώρας.

«[Το τραγούδι] ειδωλοποιεί τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον επαινεί και τον δοξάζει», δήλωσε η Επιτροπή Προτύπων Επικοινωνίας της Νότιας Κορέας.

Ο Νόμος για την Ασφάλεια στην Νότια Κορέα, εμποδίζει την πρόσβαση στους ιστότοπους και τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει η κυβέρνησης της Πιονγκ Γιάνγκου και τιμωρεί συμπεριφορές και ομιλίες υπέρ του καθεστώτος.

Έτσι, η επιτροπή ανακοίνωσε ότι είκοσι εννέα εκδόσεις του μουσικού βίντεο του Friendly Father θα απαγορευτούν, χωρίς να διευκρινίζει πώς θα γίνει αυτό.

«Το βίντεο είναι τυπικό περιεχόμενο που συνδέεται με ψυχολογικό πόλεμο κατά της Νότιας Κορέας, καθώς δημοσιεύτηκε σε ένα κανάλι που λειτουργεί για να συνδεθεί με τον έξω κόσμο και επικεντρώνεται κυρίως στη μονομερή ειδωλοποίηση και εξύμνηση του Κιμ», είπε η ρυθμιστική αρχή.

Το βλέπουν από περιέργεια

Όμως, όπως είναι γνωστό η «κακή διαφήμιση είναι αποτελεσματική διαφήμιση» κάτι που συνέβη και με την προπαγάνδα του Ουν.

Χιλιάδες Νοτιοκορεάτες, μετά την ανακοίνωση για την απαγόρευσή του, έψαξαν το βίντεο στο διαδίκτυο με αρκετούς να σχολιάζουν ότι «οι αρχές θα πρέπει να αφήσουν το βίντεο προσβάσιμο ώστε να το απολαύσουν όλο και περισσότεροι καθώς είναι γελοίο».

Το Friendly Father είναι το τελευταίο από μια σειρά ποπ τραγουδιών που έχει δημιουργήσει η μηχανή προπαγάνδας της Πιονγκγιάνγκ τα τελευταία 50 χρόνια.

Το έντονο, πιασάρικο μπιτ του περιγράφει τον Κιμ ως «πατέρα» και «μεγάλο ηγέτη» - χαρακτηρισμοί που ανήκαν μέχρι πρότινος στον πρώτο ηγέτη της Βόρειας Κορέας και παππού του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Η Βόρεια και Νότια Κορέα χωρίστηκαν μετά την ανακωχή που τερμάτισε τον πόλεμο της Κορέας το 1953.

Δεν υπέγραψαν συνθήκη ειρήνης και ως εκ τούτου βρίσκονται τεχνικά ακόμη σε πόλεμο.

Οι παραβιάσεις του νόμου περί εθνικής ασφάλειας της Σεούλ μπορεί να οδηγήσουν σε ποινές φυλάκισης έως και επτά χρόνια, αν και η επιβολή του σχετικού νόμου έχει χαλαρώσει πλέον, με πολλούς να πιστεύουν ότι ήρθε η εποχή για την αναθεώρηση του νόμου για λόγους ελευθερίας του λόγου.

Δημοφιλή