Νότια Κορέα: Πρώην εργαζόμενος της Samsung διαμαρτύρεται από τον «ουρανό»

Ο Κιμ Γιόνγκ-ι λέει ότι απολύθηκε από τον τεχνολογικό γίγαντα πριν από περίπου 30 χρόνια, όταν προσπάθησε να σχηματίσει συνδικάτο εργαζομένων.

Για σχεδόν ένα χρόνο, ο 61χρονος Κιμ Γιόνγκ-ι ζει σε έναν πύργο ελέγχου κυκλοφορίας ύψους 20 μέτρων στο κέντρο της Σεούλ της Νότιας Κορέας. Ο Κιμ, αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων στη Samsung.

«Ζω σε αυτόν τον πύργο εδώ και 1 χρόνο. Η απεργία πείνας με έχει κάνει πολύ αδύναμο».

Ο Κιμ Γιόνγκ-ι λέει ότι απολύθηκε από τον τεχνολογικό γίγαντα πριν από περίπου 30 χρόνια, όταν προσπάθησε να σχηματίσει συνδικάτο.

«Την πρώτη μέρα της συνέλευσης, μπήκε μέσα στο κτίριο η αστυνομία. Ήμουν υπό κράτηση και στην συνέχεια απολύθηκα. Έχασα την δουλειά μου όταν ήμουν 32 χρονών και τώρα είμαι 61. Νιώθω μεγάλη αδικία. Έχω αφιερώσει όλη μου την ζωή στην Samsung».

«Στην αρχή δεν μπορούσα να κοιμηθώ για μια ολόκληρη εβδομάδα, δεν ήμουν σίγουρος ότι μπορούσα να πάω κόντρα σε μια τόσο μεγάλη εταιρεία»

Αρκετοί έχουν πάρει μέρος στον αγώνα του, με πολλούς να είναι πρώην εργαζόμενοι της Samsung. Σύμφωνα με τον Κιμ, η εταιρεία δεν έχει συνδικάτο έχω και 80 χρόνια.

Εδώ και 1 χρόνο διαμαρτύρεται με αυτόν τον τρόπο και ορκίζεται να μην κατέβει έως ότου η εταιρεία βελτιώσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

πηγή: BBC