Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν θέλει απελπισμένα να βρει γυναίκα δικηγόρο (αλλά δεν τα καταφέρνει)

Εάν καταδικαστεί αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης.
|
ASSOCIATED PRESS

Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν μάλλον έχει αρχίσει να συνηθίζει στις απανωτές αρνήσεις που δέχεται από γυναίκες δικηγόρους.

Τον περασμένο μήνα έγινε ευρέως γνωστό ότι, ο κάποτε πανίσχυρος παραγωγός του Χόλιγουντ, που βρίσκεται αντιμέτωπος με πέντε κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και αυτή του βιασμού, είχε προσλάβει τη γνωστή δικηγόρο Πάμελα Μακέι (η οποία είχε αναλάβει -με επιτυχία- την υπεράσπιση του σταρ μπασκετμπολίστα Κόμπι Μπράιαντ, που κατηγορούνταν για βιασμό).

Με την Μακέι υποτίθεται ότι θα συμπληρωνόταν η περίφημη «dream team» των δικηγόρων του, που αποτελούν ήδη οι Χοσέ Μπαέζ και Ρόναλντ Σάλιβαν Τζούνιορ.

Όμως, Γουάινσταϊν και Μακέι διαφώνησαν στην αμοιβή (της), οπότε η Μακέι αποχώρησε.

Η δίκη του 66χρονου Γουάινσταϊν είναι στις 3 Ιουνίου και στην περίπτωση κατά την οποία καταδικαστεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, εξού και η δίκη του θεωρείται η πιο σημαντική στα χρονικά του Χόλιγουντ.

ASSOCIATED PRESS

Ο Μπεν Μπράφμαν, ο πρώτος δικηγόρος που τον είχε αναλάβει, παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα, τις ημέρες που ο πελάτης του προσπαθούσε να δημιουργήσει τη «dream team».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το page six, πηγές από το περιβάλλον του υποστηρίζουν ότι ο Γουάινστάϊν προσπαθεί απεγνωσμένα να προσλάβει γυναίκα δικηγόρο, κίνηση που θεωρεί ότι, θα ωφελήσει ή, τουλάχιστον θα «μαλακώσει» τη δημόσια εικόνα του.

Ο εκπρόσωπος του (και πρόεδρος της νεοϋρκέζικης εταιρείας δημοσίων σχέσεων, Herald PR την οποία προσέλαβε λίγους μήνες αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο) ισχυρίζεται ότι η δικηγόρος Μπλερ Μπερκ, συνεχίζει να εκπροσωπεί τον Γουάινστάϊν, όπως και δύο γυναίκες δικηγόροι, οι οποίες εργάζονται στο δικηγορικό γραφείο του Μπαέζ. Αλλά, ο Γουάινστάϊν θέλει κι άλλους.

Μεταξύ των κορυφαίων γυναικών δικηγόρων που απέρριψαν την πρόταση του είναι η Ίζαμπελ Κίρσνερ και η Σούζαν Νέσελες.

Σύμφωνα με άλλη πηγή, ο Γουάινστάϊν δεν είναι διατεθειμένος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και το επιχείρημα του στις γυναίκες δικηγόρους είναι το ίδιο που επικαλούνταν στις νεαρές ηθοποιούς όταν διαμαρτύρονταν για τη χαμηλή αμοιβή τους: Είναι καλό για την καριέρα σου το γεγονός ότι είσαι στην ομάδα μου.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα