Ο Χοακίν Φίνιξ παραδέχεται ότι έφτασε κοντά στην τρέλα παίζοντας τον Τζόκερ

Γιατί ήταν καταστροφικά τα περίπου 25 κιλά που αναγκάστηκε να χάσει.
Associated Press

Πολλοί πιστεύουν ότι ο τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ Χοακίν Φίνιξ, φέτος θα καταφέρει να το κερδίσει με την εκπληκτική ερμηνεία του στο «Τζόκερ».

Τι θυσίες όμως χρειάστηκε να κάνει για να ερμηνεύσει αυτόν τον ρόλο και τι άφησε πίσω της αυτή η ερμηνεία;

Ο 44χρονος ηθοποιός παραδέχεται ότι ο ρόλος ήταν πολύ απαιτητικός, ενώ τα σχεδόν 25 κιλά που αναγκάστηκε να χάσει, τον έκαναν να χάσει το μυαλό του και άφησαν πίσω τους μια διατροφική διαταραχή.

Associated Press

«Όπως αποδείχθηκε (σ.σ. η μεγάλη απώλεια κιλών) επηρεάζει την ψυχολογία σου και πραγματικά αρχίζεις να τρελαίνεσαι όταν χάνεις τόσα κιλά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα», έχει δηλώσει ο ηθοποιός.

Η οδηγία να φύγουν τόσα κιλά δόθηκε από τον σκηνοθέτη, Τοντ Φίλιπς, που πίστευε ότι αυτός ο χαρακτήρας θα έπρεπε να είναι πολύ αδύνατος.

Ο Φίνιξ έχασε το βάρος προσεκτικά, υπό την καθοδήγηση ενός γιατρού, αλλά η δραματική μείωση των θερμίδων που έπαιρνε, επηρέασε τις διατροφικές του συνήθειες, ακόμη και όταν πέτυχε το στόχο του.

Associated Press

«Μόλις φτάσεις στο επιθυμητό βάρος, όλα αλλάζουν», δήλωσε. «Μεταξύ των πολλών δυσκολιών, είναι να ξυπνάς κάθε μέρα και να τρελαίνεσαι για 100 γραμμάρια. Και πραγματικά αναπτύσσεις μια διαταραχή. Θέλω να πω, είναι άγριο».

Huffpost Italy

Η ταινία «The Joker» έρχεται δέκα χρόνια μετά από την προσέγγιση του ρόλου από τον μετά θάνατο βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό Χιθ Λέτζερ στην ταινία «Ο σκοτεινός ιππότης» και τρία χρόνια από την αμφιλεγόμενη προσέγγιση του ρόλου από τον Τζάρετ Λέτο στην ταινία «Ομάδα αυτοκτονίας».

Reuters

Δημοφιλή