Ο Eρντογάν στα άκρα κατά των Αμερικανών - Βλέπει Κούρδους τρομοκράτες και στα «κίτρινα γιλέκα»

Ο Eρντογάν στα άκρα κατά των Αμερικανών: «Δεν διαφέρουν οι Κούρδοι από το DAESH... Τρομοκράτες του PKK ανάμεσα στα κίτρινα γιλέκα της Γαλλίας!»
Anadolu Agency via Getty Images

Αποφασισμένος να παίξει σκληρό παιχνίδι απέναντι στους Αμερικανούς εμφανίζεται ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Διαλύοντας κάθε αμφιβολία για τις προθέσεις του, στον απόηχο της δημόσιας διαφωνίας που είχε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με τον Μάικ Πομπέο όταν εκείνος μίλησε για αποτροπή μίας «σφαγής των Κούρδων», ο Ερντογάν απαντά στο ανώτατο επίπεδο απευθυνόμενος στην Ουάσιγκτον.

Μιλώντας την Τρίτη σε βουλευτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚ) στο τουρκικό κοινοβούλιο. ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να εξαλείψει τον «τρομοκρατικό διάδρομο» στο βόρειο τμήμα της Συρίας, προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν έκανε διάκριση μεταξύ τρομοκρατικών ομάδων.

«Για την Τουρκία, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του PKK, του YPG, του PYD ή του Daesh», ανέφερε.

ASSOCIATED PRESS

Παράλληλα, έκανε λόγο για προετοιμασίες της Τουρκίας με στόχο την εξάλειψη της συγκεκριμένης οργάνωσης στο βόρειο τμήμα της Συρίας «μαζί με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στην πορεία».

«Πολύ σύντομα θα ενεργήσουμε για την εξουδετέρωση των τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία και θα βγάλουμε από τη μέση άλλες τρομοκρατικές ομάδες που θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να μας αποτρέψουν από αυτό...», ανέφερε.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία έχει σεβαστεί πάντα τους συμμάχους της, προσθέτοντας ότι η χώρα του αναμένει την ίδια στάση από εκείνους.

ASSOCIATED PRESS

«Άνθρωποι του PKK στα κίτρινα γιλέκα!»

Αίσθηση προκαλεί η ευθεία βολή που εξαπολύει ο Ερντογάν στην κατεύθυνση της Γαλλίας!

«Γνωρίζουμε ότι υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK βρίσκονται ανάμεσα στα κίτρινα γιλέκα στη Γαλλία, που αργότερα θα εξαπλωθούν και σε άλλες χώρες» είπε ο Ερντογάν. Σχόλιο που σηματοδοτεί νέο βήμα στη ρητορική του με στόχο τη Δύση, καθώς αφήνει να εννοηθεί ότι οι Κούρδοι «τρομοκράτες» (κατά τον ίδιο) κινούνται και βρίσκουν ελεύθερα καταφύγιο σε ευρωπαϊκές χώρες.

«Αναρωτιέμαι αν το διερεύνησαν», σημείωσε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος.

με πληροφορίες από το πρακτορείο Anadolu

Δημοφιλή