ΔΙΕΘΝΕΣ
04/09/2019 11:45 EEST | Updated 04/09/2019 17:07 EEST

Ο ηγέτης της Βουλής των Κοινοτήτων κοιμήθηκε κατά τη διάρκεια της ιστορικής συνεδρίασης

Φαίνεται μάλιστα να ξυπνά νωχελικά μετά τις φωνές που του έβαλε η αντιπολίτευση.

Ήταν μία από τις πιο κρίσιμες συζητήσεις για το μέλλον της χώρας στη Βουλή των Κοινοτήτων στη Μεγάλη Βρετανία. Μέσα σε λίγες ώρες το κυβερνών κόμμα των Τόρις του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον απώλεσε την πλειοψηφία. Επίσης βουλευτές της αντιπολίτευσης και αντάρτες βουλευτές των Τόρις κέρδισαν τον έλεγχο της νομοθετικής ατζέντας οδηγώντας στην διαδικασία της ψηφοφορίας το σχέδιο νόμου που θα εμποδίζει πιθανά σχέδια του Τζόνσον για ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Και φυσικά όλα οδηγούν σε πρόωρες κάλπες. 

Κι όμως ένα από τα υποτιθέμενα πιο σημαίνοντα πρόσωπα του κυβερνώντος κόμματος-αν και συχνά ιδιαίτερα γραφικός- ξάπλωσε στα έδρανα της Βουλής και μάλιστα αυτά της πρώτης σειράς και όπως φαίνεται χαλάρωσε και πήρε έναν υπνάκο. 

Πρόκειται για τον Τζέικομπ Ρις Μογκ ο οποίος είναι και ηγέτης της Βουλής των Κοινοτήτων.

 

Φυσικά συγκέντρωσε τα πυρά των συναδέλφων του όπως φαίνεται και στο βίντεο του BBC πρωτίστως από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι οποίοι τον κατηγορούν πως επέδειξε πρωτοφανή ασέβεια στην όλη διαδικασία και μάλιστα σε μια ιστορική στιγμή για τη χώρα. 

Μια εκ των βουλευτών της αντιπολίτευσης, η Κάρολιν Λούκας ήταν έξαλλη με τον συνάδελφό της από τους Τόρις. «Έχει γίνει πολύ συζήτηση απόψε για τη Δημοκρατία και ο ηγέτης της Βουλής, με τη στάση του σώματός του καθ′ όλη τη διάρκεια αυτής, ήταν τόσο περιφρονητικός τόσο προς τη Βουλή, όσο και προς τους πολίτες». Όπως είπε (φροντίζοντας να γραφτεί στα πρακτικά της Βουλής) «έχει ξαπλώσει πιάνοντας τρεις θέσεις λες και αναγκάζεται να ακούσει κάτι πολύ βαρετό». 

Anna Turley Twitter
Anna Turley Twitter

 

Αντίστοιχα η βουλευτής των Εργατικών Άννα Τάρλεϊ τον χαρακτήρισε ως «ενσάρκωση της αλαζονείας, των προνομίων, της ασέβειας και της περιφρόνησης προς τη Βουλή». 

Φυσικά η στάση του δεν πέρασε απαρατήρητη από τους πολίτες που παρακολουθούσαν τη συζήτηση στη Βουλή και φυσικά δεν πέρασε ασχολίαστη από τους χρήστες των social media.