Ο ιάπωνας σχεδιαστής Νίγκο αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής του Kenzo

Γνωστός ως ο ιδρυτής της μάρκας στρητγουέρ A Bathing Ape.
www.instagram.com/kenzo/?hl=el
instagram.com/kenzo/?hl=el
www.instagram.com/kenzo/?hl=el

Η πολυτελής ετικέτα Kenzo που ανήκει στον επιχειρηματικό κολοσσό LVMH έχει ορίσει τον Ιάπωνα σχεδιαστή μόδας Νίγκο ως νέο καλλιτεχνικό διευθυντή.

Ο Nigo, γνωστός ως ο ιδρυτής της μάρκας στρητγουέρ A Bathing Ape, θα ενταχθεί στον Kenzo στις 20 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να αποκαλύψει την πρώτη του συλλογή το 2022.

Ο Σίντνεϊ Τολεντάνο, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LVMH Fashion Group, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που καλωσορίζω τον Nigo ως καλλιτεχνικό διευθυντή του Maison Kenzo. Η άφιξη ενός εξαιρετικά ταλαντούχου Ιάπωνα σχεδιαστή θα μας επιτρέψει να γράψουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία του Οίκου που ίδρυσε ο Τακάντα Κένζο».

«Είμαι πεπεισμένος ότι η δημιουργικότητα και η καινοτομία του Νίγκο θα εκφράσει πλήρως όλες τις δυνατότητες του Κένζο».

«Είμαι περήφανος που ορίστηκα ως καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Kenzo. Γεννήθηκα την χρονιά που ο Τακάντα Κένζο άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στο Παρίσι. Κι οι δυο αποφοιτήσαμε από την ίδια σχολή μόδας στο Τόκιο. Το 1993, χρονιά που ο Kenzo εντάχθηκε στο γκρουπ της LVMH , ξεκίνησα την καριέρα μου στον χώρο της μόδας», ανέφερε ο Νίγκο σε ανάρτησή του στο Instagram.