ΔΙΕΘΝΕΣ
15/07/2020 12:50 EEST

Ο Κάνιε Γουέστ αποσύρεται (πριν μπει) από την μάχη των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ

Το χρονικό μιας βραχύχρονης προσπάθειας να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο.

Rich Fury/VF20 via Getty Images
Ο Κάνιε Γουέστ αποσύρεται (πριν μπει) από την μάχη των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ

Στις 4 Ιουλίου, ο Κάνιε Γουέστ έγραψε στον λογαριασμό του στο Τουίτερ ότι βάζει υποψηφιότητα για πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Το τουίτ πυροδότησε πολλές διαδικτυακές συζητήσεις, δημοσιεύσεις άρθρων γνώμης, ρεπορτάζ σε τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, ακόμα και ερώτηση προς τον Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη στο Οβάλ γραφείο. 

Σε συνέντευξη στο Forbes, ο δημοφιλής ράπερ, παραγωγός, σχεδιαστής ρούχων και σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν, δεσμεύτηκε - αν εκλεγεί - να λειτουργήσει τον Λευκό Οίκο σαν το πλασματικό κράτος Γουακάντα της ταινίας της Μάρβελ ”Ο Μαύρος Πάνθηρας” (“Black Panther”). Επιπλέον, αποκάλυψε ότι είναι κατά των αμβλώσεων και των εμβολίων και αυτό ήταν το πλάνο του σε περίπτωση που αναλάμβανε την προεδρία. Μάλιστα είχε τουιτάρει μια φωτογραφία ενός εμβρύου με την λεζάντα: ”Αυτές οι ψυχές πρέπει να ζήσουν”. Αργότερα το διέγραψε. Σύμφωνα με δηλώσεις πολλών μάνατζερ σε προεκλογικές καμπάνιες, ο Γουέστ έκανε πρώιμα βήματα την προηγούμενη εβδομάδα ώστε να ενταχθεί το όνομά του στο ψηφοδέλτιο της Φλόριντα και άλλες πολιτείες ως υποψήφιος τρίτου κόμματος με αντίπαλους τον Τζο Μπάιντεν και τον Ντόναλντ Τραμπ. 

Στις 9 Ιουλίου, ο ιστότοπος TMZ ανέφερε σε δημοσίευμά του ότι η οικογένεια του Γουέστ ανησυχούσε πως ο δισεκατομμυριούχος ράπερ έπασχε από επεισόδιο διπολικής διαταραχής με βάση τις προεδρικές του φιλοδοξίες. Το ταμπλόιντ έγραφε: ”οι πηγές μας λένε ότι η οικογένειά του κι εκείνοι που βρίσκονται κοντά του ανησυχούν, όμως πιστεύουν ότι τα πράγματα θα σταθεροποιηθούν όπως στο παρελθόν”. Σύμφωνα με τον ιστότοπο New York Magazine, ο ειδικός σε θέματα ψηφοφορίας και επιχειρηματίας που βοηθάει τους υποψηφίους να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια, Στηβ Κράμερ, είχε προσληφθεί για να βοηθήσει τον Γουέστ για να ενταχθεί το όνομά του στο ψηφοδέλτιο στην Φλόριντα και την Νότια Καρολίνα. Η διαδικασία της συγκέντρωσης υπογραφών βρισκόταν σε εξέλιξη και ο Κράμερ δήλωσε ότι υπήρξε μεγάλη στήριξη για να τον εντάξουμε στο ψηφοδέλτιο και συμπλήρωσε πως η προσπάθεια συμπεριλάμβανε πληρωμένες και εθελοντικές δράσεις ώστε να συγκεντρωθούν υπογραφές. Από εκείνη τη στιγμή η ομάδα του Γουέστ δεν αποκρίθηκε ποτέ σε e-mails και ξαφνικά ο Κράμερ είπε στο Intelligencer του New York Magazine την Τρίτη ότι ο ράπερ βρίσκεται εκτός υποψηφιότητας για την προεδρία.

Στις 10 Ιουλίου, ο Γουέστ δημοσίευσε ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο Τουίτερ όπου λέει στους θαυμαστές του: ”Θέλω απλά να σας δέιξω πώς γράφτηκα για να ψηφίσω”. Και στη συνέχεια ακολούθησε το γραπτό μήνυμα: ”Ευχαριστώ το Θεό, νιώθω τόσο ταπεινόφρων για την ευκαιρία να υπηρετήσω. Ψηφίστε”. Στην συνέχεια, συμπληρώνει την φόρμα εγγραφής και μετά συζητά με έναν ντόπιο αξιωματούχο σχετικά με την αφαίρεση δικαιωμάτων κακοποιών. 

Ο Κράμερ σημείωσε ότι το προσωπικό που είχε προσλάβει ο Γουέστ απογοητεύτηκε όχι επειδή βρέθηκε εκτός δουλειάς, αλλά επειδή ήταν ενθουσιασμένο για το τι εκπροσωπούσε η καμπάνια του ράπερ. 

Την Παρασκευή, ο Γουέστ τουίταρε μια σειρά από μηνύματα με τον ραδιοφωνικό παραγωγό Charlemagne Tha God και το μήνυμα ήταν ένα τραγούδι του Kid Cudi και του Eminem μαζί με μια χειρόγραφη σημείωση που έλεγε “YEEZY SOUND ROSTER PROPOSAL”. 

 

Πηγή: New York Magazine