Ο καουμπόι από την Καλιφόρνια που θα σταθεί πλάι σε αρχηγούς κρατών στην κηδεία της Ελισάβετ

Ο Μόντι Ρόμπερτς ήταν φίλος τη βασίλισσας από ο 1989 και μάλιστα τον έκανε επίτιμο μέλος της Βασιλικού Βικτοριανού Τάγματος.
BBC video
BBC video
BBC video

Ο Μόντι Ρόμπερτς έχει την τιμή να δηλώνει ”φίλος” της βασίλισσας Ελισάβετ. Εκτός του ότι είναι λίγοι εκείνοι που μπορούν να πουν κάτι τέτοιο, αυτό που ίσως εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο είναι πως ο Ρομπερτς είναι ένας καουμπόι από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Ως φίλος της βασίλισσας έχει λάβει επίσημη πρόσκληση στην κηδεία της και αναμένεται να σταθεί πλάι σε αρχηγούς κρατών, εστεμμένους αυτοκράτορες και βασιλείς, πολιτικούς, κορυφαίους αθλητές και καλλιτέχνες.

Και ο ίδιος βέβαια, εκτός από φίλος της βασίλισσας, έχει χριστεί επίτιμο μέλος του Βασιλικού Βικτοριανού Τάγματος (δηλαδή Ιππότης). Πρόκειται για μια τιμή που η Βασίλισσα έχει το δικαίωμα να αποδώσει σε ανθρώπους που εκτιμάται πως έχουν υπηρετήσει τον Μονάρχη σε προσωπικό επίπεδο.

Και στο βίντεο του BBC δείχνει με υπερηφάνεια το παράσημό του.

Όπως ο ίδιος λέει, έγινε μια ιδιωτική τελετή στο γραφείο της ”Ήταν πολύ προσωπικο...Ήθελα να απλώσω τα χέρια μου και την αγκαλιάσω, να της πω πόσο την αγαπώ...αλλά ήμουν κύριος”.

Πώς δημιουργήθηκε όμως αυτός ο φιλικός δεσμός και τι κοινό μπορεί να είχε η Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου με έναν καουμπόι από την Καλιφόρνια.

Η απάντηση είναι : τα άλογα.

Ο Ρόμπερτς είναι εκπαιδευτής αλόγων και μια από τις μεγαλύτερες αγάπες της βασίλισσας ήταν τα άλογα.

Γνωρίστηκαν το 1989 και αφού η βασίλισσα είχε διαβάσει για τις μοναδικές μεθόδους που χρησιμοποιούσε ο Ρόμπερτς στην εκπαίδευση αλόγων.

Θυμάται μάλιστα τις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους και ένα συγκεκριμένο περιστατικό: ”Η βασίλισσα ήταν στην Βόρεια Ιρλανδία και είχε συναντήσεις με πολιτικούς εκεί. Έτσι μού είπαν, όταν προσπάθησα να επικοινωνήσω τηλεφωνικά μαζί της. Τους είπα να μου πουν πότε μπορώ να την καλέσω ξανά και τότε άκουσα την φωνή της: Μόντι, τι κάνεις;”. Όπως υποστηρίζει του είπε πως για εκείνην η επικοινωνία μαζί του ήταν ό,τι πιο σημαντικό.

Με υπερηφάνεια επίσης, ο Ρόμπερτς, δείχνει μια σειρά από φωτογραφίες της βασίλισσας, κορνιζαρισμένες και κρεμασμένες στον τοίχο του σπιτιού του αρκετές, εκ των οποίων οι περισσότερες με τα αγαπημένα της άλογα, αλλά και ιδιόχειρες επιστολές που του έχει απευθύνει όλα αυτά τα χρόνια.

″Λυπάμαι για μένα, λυπάμαι για όλο τον κόσμο, λυπάμαι για την οικογένεια. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος που δεν θα έπρεπε να πεθάνει ποτέ. Ξέρω πως έπρεπε να γίνει...αλλά την αγαπούσα τόσο πολύ!”.

ullstein bild Dtl. via Getty Images

Μιλούσε για τα άλογα της μέχρι το τέλος

Τα άλογα και η ενασχόλησή της με αυτά, είτε ίππευε, είτε παρακολουθούσε ιπποδρομίες, ήταν μιαι από τις μεγάλες πηγές χαράς στη ζωή της βασίλισσας.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα ο Τζον Γουόρεν σύμβουλος της σε θέματα ιπποδρομιών το Σαββατοκύριακο πριν τον θάνατο της, οι δύο τους συζητούσαν για τα αλογά της

«Ήταν σε τόσο υγιή ψυχική κατάσταση και σε τρομερή φόρμα...Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ήταν πλήρως ενεργή. Το βράδυ της Τρίτης ήταν σε πολύ καλή φόρμα, ήταν χαρούμενη που είχε αναδειχθεί η νέα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και μου έλεγε όλους πρωθυπουργούς που είχε γνωρίσει όλα αυτα τα χρόνια...Δύσκολα μπορώ να πιστέψω ότι η βασίλισσα πέθανε μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες” λέει ο Γουόρεν.

″Όσο σοκαριστικό κι αν ήταν αυτό, είναι υπέροχο να γνωρίζουμε ότι έζησε μια μακρά και γεμάτη ζωή μέχρι το τέλος...και ήμουν τυχερός, απίστευτα τυχερός που ήμουν τόσο κοντά της μέσα από το κοινό μας πάθος”.

Tim Graham via Getty Images
Max Mumby/Indigo via Getty Images

Δημοφιλή