Ο Κουέντιν Ταραντίνο δήλωσε ότι είναι έτοιμο το σενάριο για την τελευταία του ταινία

O Aμερικάνος σκηνοθέτης διέψευσε επίσης τις φήμες σχετικά με το θέμα της τελευταίας ταινίας του "The Movie Critic".
via Associated Press

Ο Κουέντιν Ταραντίνο δήλωσε την Τετάρτη ότι ολοκλήρωσε το σενάριο για την «τελευταία» του ταινία.

Ο 60χρονος Αμερικάνος σκηνοθέτης, αποκάλυψε πρόσφατα ότι θα αρχίσει να εργάζεται για την επόμενη ταινία του, τη δέκατη στη φιλμογραφία του (το “Kill Bill” υπολογίζεται ως μία ταινία) κι όπως όλα δείχνουν τελευταία της καριέράς του, εφόσον τηρήσει την υπόσχεσή του ότι θα αποσυρθεί μετά την ολοκλήρωση της δέκατης του ταινία.

Μολονότι δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες για τη νέα του ταινία, “The Movie Critic”, πολλοί θαυμαστές του Ταραντίνο, πιθανολογούσαν ότι θα έχει σαν βασικό της θέμα τη φημισμένη κρητικό κινηματογράφου, Πολίν Κέιλ, για την οποία ο Ταραντίνο έχει εκφράσει τον θαυμασμό του σε αρκετές περιπτώσεις.

Ωστόσο, ο ίδιος ο Ταραντόνο διέψευσε την παραπάνω θεωρία. Ο σκηνοθέτης του “Pulp Ficition” βρέθηκε για ένα “Q & A” στο Παρίσι με τον Τιερί Φρεμό, διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, όπου είπε ότι η Πολίν Κέιλ δε θα είναι ο κεντρικός χαρακτήρας της ταινίας, ούτε κάποιος συγκεκριμένος κριτικός κινηματογράφου,

Επιβεβαίωσε επίσης ότι η ταινία διαδραματίζεται το 1977, ενώ επανέλαβε ότι θα είναι η τελευταία του ταινία. «Έχω ολοκληρώσει το σενάριο αυτής που θα καταλήξει να είναι η τελευταία μου ταινία», είπε, προσθέτοντας: «φαντάζομαι ότι πιθανότατα θα αρχίσουμε τα γυρίσματά της το φθινόπωρο».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ταραντίνο έχει γράψει πολλά για διάφορες ταινίες που τον έχουν επηρεάσει όλα αυτά τα χρόνια, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και ένα βιβλίο κριτικής με τον τίτλο “Cinema Speculation”. Καθότι, αρκετοί άλλοι σκηνοθέτες έχουν κάνει αυτοβιογραφικές ταινίες προς το τέλος της καριέρας τους, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το “The Fabelmans” του Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Ταραντίνο ενδέχεται να πιστεύει ότι τώρα είναι η ώρα να κάνει ο ίδιος μια ταινία για τον εαυτό του και το “The Movie Critic” πιθανότατα να είναι ο τέλειος τίτλος για αυτήν.

Πηγή: AFP (via Yahoo)

Δημοφιλή