Ο «μακάβριος» τρόπος που Δήμαρχος στην Ταϊβάν τιμωρεί τους μεθυσμένους οδηγούς

Τον περασμένο μήνα, το Καοσιούνγκ συγκλονίστηκε από ένα τροχαίο ατύχημα που προκλήθηκε από έναν μεθυσμένο οδηγό.
South China Morning Post via Getty Images

Οι Αρχές στην πόλη Καοσιούνγκ της Ταϊβάν έχουν βρει έναν έξυπνο τρόπο να κάνουν τους μεθυσμένους οδηγούς να αναλογιστούν τη συμπεριφορά τους. Τους υποχρεώνουν λοιπόν να καθαρίζουν τα γραφεία κηδειών για να νιώσουν πώς είναι να είσαι κοντά στον θάνατο.

Τον περασμένο μήνα, το Καοσιούνγκ συγκλονίστηκε από ένα τροχαίο ατύχημα που προκλήθηκε από έναν μεθυσμένο οδηγό, στο οποίο σκοτώθηκε ένας οικογενειάρχης και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι.

Ο δήμαρχος Τσέν Κουμάι έλαβε τα μέτρα του και αποφάσισε προς παραδειγματισμό όσοι καταδικάζονται για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης θα πρέπει να εκτελούν υπηρεσία κοινωνικής εργασίας σε τοπικά γραφεία τελετών ως τιμωρία.

Πριν από μερικές ημέρες, η πρώτη ομάδα 11 μεθυσμένων οδηγών πήγε στο Γραφείο Διαχείρισης Κηδειών της πόλης και πέρασε αρκετές ώρες καθαρίζοντας το νεκροτομείο, τη μονάδα ψύξης και το κρεματόριο.

«Σκούπισα την πόρτα της κατάψυξης και συνειδητοποίησα ότι μπορεί να υπήρχαν ανθρώπινα πτώματα μέσα», είπε ένας από τους κατηγορούμενους για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. «Δεν είχα φτάσει ποτέ κοντά στον θάνατο και ένιωθα ανησυχία. Πρέπει πραγματικά να είμαι προσεκτικός όταν οδηγώ στο μέλλον και δεν πρέπει να πίνω και να οδηγώ στο δρόμο».

Ο Γραμματέας Πολιτικών Υποθέσεων Γιαν Κουίνσι είπε ότι η κυβέρνηση της πόλης εφαρμόζει αυστηρά μέτρα μηδενικής ανοχής για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Πηγή: Odditycentral

Popular in the Community