ΔΙΕΘΝΕΣ
04/09/2019 08:43 EEST | Updated 04/09/2019 10:08 EEST

«Ο Μπόρις χάνει τον έλεγχο» έως «Η Βουλή παραδόθηκε στην ΕΕ» - Τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου

«Χάος», καταστροφολογία, διλήμματα, απειλές και...αγγλική ψυχραιμία.

The Guardian-Daily Mail
The Guardian-Daily Mail

Απώλεια της πλειοψηφίας στη Βουλή των Κοινοτήτων από το κυβερνών κόμμα των Τόρις, ανάληψη του ελέγχου αυτής από την αντιπολίτευσης, προώθηση προς ψήφιση του νομοθετικού σχεδίου που εμποδίζει ένα Brexit χωρίς συμφωνία και κατάθεση πρότασης για πρόωρες κάλπες. Όλες αυτές οι εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο κατάφεραν να στριμωχτούν μέσα σε λίγες μόλις ώρες κατά τη διάρκεια των εργασιών της Βουλής της Δευτέρα και ο αντίκτυπος των ταχύτατων εξελίξεων αποτυπώνεται με τον δικό του, ιδιαίτερο τρόπο στον βρετανικό Τύπο. 

«Ο Πρωθυπουργός έχασε την ιστορική ψηφοφορία» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος των Times του Λονδίνου. 

Δραματική όπως πάντα η Daily Mail στο πρωτοσέλιδό της κάνει λόγο για «το χάος που βασιλεύει» εξαιτίας των ανταρτών βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος ενώ η φωτογραφία ενός κάπως απειλητικού Τζόνσον που μοιάζει να δείχνει με το δάχτυλο τους αναγνώστες συνοδεύεται από τον τίτλο «Τώρα εσύ αποφασίζεις Βρετανία». 

Το πρωτοσέλιδο του Guardian βλέπει «Εξευτελισμό» του Τζόνσον «καθώς οι αντάρτες Τόρις στρέφονται εναντίον του». 

Οι Financial Times στον πρωτοσέλιδο τίτλο τους σχολιάζουν «Καταστράφηκε η στρατηγική Τζόνσον για το Brexit καθώς οι βουλευτές κατά της μη συμφωνίας έφεραν την ήττα».

Η Telegraph πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω με τον τίτλο «Ο Τζόνσον απαιτεί εκλογές» αποφεύγοντας να επισημάνει την βαριά ήττα του πρωθυπουργού. 

Ένας μάλλον αγχωμένος Μπόρις Τζόνσον εμφανίζεται στο πρωτοσέλιδο της Daily Mirror ενώ η φωτογραφία ταιριάζει με τον τίτλο «Ο Μπόρις χάνει τον έλεγχο». 

Δραματικός τίτλος από τον Daily Express η οποία είδε την ήττα του Τζόνσον ως μια ήττα της Βρετανίας: «Το κοινοβούλιο παραδίδεται στην ΕΕ».