Ο Πάπας έφτασε στην Κύπρο, με τους μετανάστες στο επίκεντρο

Θα έρθει στην Ελλάδα στις 4 Δεκεμβρίου.
.
.
GUGLIELMO MANGIAPANE via REUTERS

Ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε σήμερα στην Κύπρο, με επίκεντρο τον διαθρησκευτικό διάλογο και την στήριξη των προσπαθειών της χώρας που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης της Ευρώπης.

Ο Φραγκίσκος, που θα έρθει στην Ελλάδα στις 4 Δεκεμβρίου, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κύπρου και την ηγεσία της θρησκευτικής κοινότητας των Μαρωνιτών. Αυριο, θα τελέσει λειτουργία σε ανοιχτό γήπεδο και μία ”οικουμενική προσευχή” με μετανάστες στην Καθολική εκκλησία της Λευκωσίας.

″Θα είναι ένα όμορφο ταξίδι, αλλά θα ακουμπήσουμε κάποιες πληγές. Ελπίζω όλοι μας να κατανοήσουμε τα μηνύματα που μας δίνονται” δήλωσε ο Πάπας στους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια της πτήσης.

.
.
GUGLIELMO MANGIAPANE via REUTERS

Τον Φραγκίσκο υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας παιδιά με σημαίες της Κύπρου και του Βατικανού και τρία νεαρά κορίτσια, ντυμένα με παραδοσιακές Κυπριακές φορεσιές, του έδωσαν λουλούδια.

Η Κύπρος αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα με σωρεία αφίξεων μεταναστών, είτε μέσω της διαχωριστικής γραμμής, είτε μέσω σκαφών από τη Μέση Ανατολή.

.
.
GUGLIELMO MANGIAPANE via REUTERS

Η υπεράσπιση των προσφύγων και των μεταναστών είναι βασικό στοιχείο της πολιτικής του Φραγκίσκου, ο οποίος έχει κανονίσει τη μεταφορά και εγκατάσταση 50 μεταναστών στην Ιταλία μετά το τέλος του ταξιδιού του.

Ο προκάτοχός του, Βενέδικτος, είχε επισκεφτεί την Κύπρο το 2010.

Ο Φραγκίσκος θα μείνει στο μοναστήρι των Φραγκισκανών, στην Λευκωσία. Η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία που βρίσκεται εκεί, φέρει ακόμα τα σημάδια της Τουρκικής εισβολής του 1974.

Δημοφιλή