ΔΙΕΘΝΕΣ
09/07/2018 15:08 EEST

Ο «πειρατής» και ο ταύρος: Βαρύς τραυματισμός βετεράνου ταυρομάχου στην αρένα

Susana Vera / Reuters

Σοβαρά τραυματίστηκε ο Χουάν Χοσέ Παντίλα, Ισπανός βετεράνος ταυρομάχος- και γνωστός για τη μαύρη καλύπτρα που φορά στο ένα του μάτι- σε «στενή επαφή» με ταύρο στην αρένα, μπροστά στους θεατές του.

Σε βίντεο που τραβήχτηκε στην πόλη Αρεβάλο, στη βόρεια Ισπανία, ο ταύρος φαίνεται να ορμά στον 45χρονο ταυρομάχο, γνωστό ως «πειρατής» λόγω του ενός ματιού (σημειωτέον, το άλλο το είχε χάσει σε ταυρομαχία). Προσπαθώντας να τον αποφύγει, ο 45χρονος πέφτει στο έδαφος όπου δέχεται την επίθεση του ζώου, που τον τραυματίζει πολύ άσχημα στο κεφάλι. Παρόλα αυτά, σηκώνεται όρθιος με τη βοήθεια άλλων, που καταφέρνουν να απομακρύνουν τον ταύρο.

 

 

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του RT, ο Παντίλα υποβλήθηκε σε εγχείρηση, και οι γιατροί κατάφεραν να του ράψουν στο κεφάλι το κομμάτι του δέρματος που είχε αποκολληθεί. Ο ίδιος διαβεβαίωσε αργότερα, μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα Aplausos, ότι είναι καλά και ελπίζει να συνεχίζει τις ταυρομαχίες όταν αναρρώσει.

Ο Παντίλα είναι ένας από τους πιο διάσημους ταυρομάχους της Ισπανίας, και έχει κερδίσει πολλά βραβεία- ωστόσο έχει τραυματιστεί και 38 φορές. Το 2001 στην Παμπλόνα ένας ταύρος τον τραυμάτισε στον λαιμό, το 2011 έχασε το μάτι του στη Σαραγόσα (όπου επίσης έσπασε το σαγόνι του και έχασε την ακοή στο ένα του αυτί) και πέρυσι στη Βαλένθια ένας ταύρος τον κάρφωσε, με αποτέλεσμα να του τρυπήσει τον ένα πνεύμονα.