Ο Ρίντλει Σκοτ θα σκηνοθετήσει το σίκουελ του «Gladiator»

Ο «Μονομάχος» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, περίπου 20 χρόνια μετά

Ο Ρίντλει Σκοτ βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο δημιουργίας ενός σίκουελ του «Gladiator».

Η πρωτότυπη κινηματογραφική επιτυχία κυκλοφόρησε στις αίθουσες το 2000, συγκέντρωσε 460 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως από τα εισιτήρια, έλαβε 11 υποψηφιότητες και κέρδισε πέντε βραβεία, ανάμεσά τους τα Καλύτερης Φωτογραφίας και Α′ Ανδρικού Ρόλου για τον Ράσελ Κρόου.

Σύμφωνα με το Deadline, ο σκηνοθέτης αναμένεται να αναλάβει το κινηματογραφικό πρότζεκτ για την εταιρεία παραγωγής Paramount, ενώ η Universal θα συγχρηματοδοτήσει. Το σενάριο υπογράφει ο Πίτερ Γκρέγκ («The Town», «Top Gun: Maverick»).

Η ιστορία του «Gladiator 2» θα εστιάσει στον Λούσιους, τον γιο της Λουσίλα, την οποία στην πρώτη ταινία υποδύθυκε η Κόνι Νίλσεν. Ο Λούσιους ήταν επίσης ανηψιός του Κόμοντους (Χοακίν Φοίνιξ), γιος του Μάρκους Αουρέλιους που δολοφόνησε τον πατέρα του, κατέλαβε το θρόνο και πάλεψε στην αρένα με τον Μάξιμους.

Αυτή τη χρονική περίοδο, ο Σκότ σκηνοθετεί την πρώτη του τηλεοπτική σειρά «Raised By Wolves» για το δίκτυο TNT. Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στη Νότια Αφρική. Όσο για το σίκουελ του «Gladiator 2», θα μπορούσε να γυριστεί πολύ σύντομα, αλλά θα διαρκήσει πολύ καιρό για να γίνει το μοντάζ και να ολοκληρωθεί.

Πηγή: Deadline

Δημοφιλή