Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά της Ρώμης με ανατροπή

Έχανε 1-0 σετ, αλλά τελικά νίκησε με 2-1 τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.
TIZIANA FABI via Getty Images

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αυτή τη φορά, αν και βρέθηκε να χάνει 1-0 σετ, έκανε τη μεγάλη ανατροπή, νίκησε 2-1 τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό στο τουρνουά της Ρώμης.

Ο αγώνας κράτησε 2,5 ώρες, ήταν συναρπαστικός και αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Στέφανος φτάνει στον τελικό του συγκεκριμένου τουρνουά. Ο Γερμανός που είναι Νο 3 στην παγκόσμια κατάταξη έκανε μπρέϊκ στο έβδομο γκέϊμ του πρώτου σετ. Εκμεταλλεύτηκε το μοναδικό μπρέϊκ στο σετ αυτό, σπάζοντας το σερβίς του Τσιτσιπά, κράτησε το δικό του και τελικά κατάφερε να κάνει το 1-0 με 6-4.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς μπήκε αποφασισμένος. Έτσι ξεκίνησε με πόντο στο σερβίς του κα αμέσως μετά έκανε μπρέϊκ σε εκείνο του Γερμανού, φτάνοντας στο 2-0. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Ο Ζβέρεφ προσπάθησε να πάρει πίσω το σερβίς του, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Έλληνας ανέβασε την απόδοσή του, ήταν επιθετικός, κράτησε το σερβίς του και κατάφερε να κερδίσει το σετ με 6-3, ισοφαρίζοντας τον αγώνα σε 1-1 σετ.

Στο τρίτο καθοριστικό σετ, οι δύο τενίστες πήγαν κρατώντας το σερβίς τους μέχρι το 2-2. Εκεί ο Στέφανος έκανε μπρέϊκ, εκμεταλλευόμενος διπλό λάθος του Γερμανού και έκανε το 3-2 και στη συνέχεια έφτασε στο 4-2. Τελικά το μόνο που κατάφερε ο Ζβέρεφ ήταν να πάρει ένα γκέϊμ και ο Τσιτσιπάς πήρε τα υπόλοιπα και το σετ με 6-3, ενώ ταυτόχρονα κέρδισε και τον αγώνα με 2-1 σετ και φυσικά την πρόκριση στον τελικό.

Εκεί περιμένει τον νικητή του αγώνα Νόβακ Τζόκοβιτς Νο1 στον κόσμο, εναντίον του Κάσπερ Ρουντ Νο 10 στην παγκόσμια κατάταξη.

Popular in the Community