Ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα ημιτελικά στο τουρνουά της Ρώμης

Θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.
via Associated Press

Παίζοντας εκπληκτικό τένις ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ (7-6,6-2) του Γιανίκ Σίνερ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά της Ρώμης, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο σετ, άντεξε την πίεση του Σίνερ και τελικά βγήκε νικητής.

Στο ξεκίνημα του πρώτου σετ ο Στέφανος έκανε μπρέϊκ στο δεύτερο γκέϊμ, αλλά στο τρίτο γκέϊμ που κράτησε σχεδόν 15’ και παρ’ ότι απειλήθηκε από τον Σίνερ βρήκε νικητή τον Τσιτσιπά που έκανε το σκορ 3-0.

Ο Ιταλός όμως αντέδρασε πέρασε στην επίθεση και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3. Η συνέχεια ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι το οποίο τελικά πήγε στο τάϊ μπρέϊκ και εκεί ο Στέφανος κατάφερε να το πάρει και ταυτόχρονα το πρώτο σετ με 7-6.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέϊκ στο πρώτο σερβίς του Σίνερ και αυτό του έδωσε σαφέστατο προβάδισμα, αφού στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του και πήρε το σετ με 6-2.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ενώ ο Στέφανος ήταν μπροστά στο σκορ με 5-2 και ήταν έτοιμος να σερβίρει για τον τελικό πόντο του αγώνα, ένας φίλαθλος ένιωσε αδιαθεσία. Ο Σίνερ έδειξε στον διαιτητή ότι κάτι συμβαίνει ψηλά στις εξέδρες και ο αγώνας σταμάτησε προσωρινά.

Όταν ο διαιτητής κάλεσε τον Τσιτσιπά να σερβίρει οι φίλαθλοι αποδοκίμαζαν και ο Έλληνας δεν μπορούσε να κάνει το χτύπημά του. Έτσι περίμεναν μέχρι να βεβαιωθούν ότι όλα ήταν εντάξει, ο Έλληνας σέρβιρε και πήρε τον πόντο και το σετ με 6-2 και το ματς με 2-0.

Να θυμίσουμε ότι ο Τσιτσιπάς έχασε από τον επόμενο αντίπαλό του Ζβέρεφ στο τουρνουά της Μαδρίτης πριν λίγες ημέρες και σίγουρα θέλει να πάρει ρεβάνς.

Popular in the Community