DESIGN / ΣΤΥΛ

Ο τέλειος ύπνος: Μικρά μυστικά για να δημιουργήσουμε το υπνοδωμάτιο των ονείρων μας

Λευκά είδη, μαξιλάρι, στρώμα αλλά και...χρώμα!
ΙΚΕΑ

Η άνεση είναι το μεγάλο μυστικό, ώστε να χαλαρώνουμε σε ένα χώρο και να ξεκουραζόμαστε αποτελεσματικά.

Πολλοί από εμάς νοσταλγούμε τα παιδικά μας χρόνια, όταν συζητάμε για την ποιότητα του ύπνου μας, ανατρέχοντας σε τρυφερές αναμνήσεις. ’Ενα παιδικό υπνοδωμάτιο, όπου ακόμα και μικρές λεπτομέρειες ίσως έκαναν μεγάλη διαφορά.

Επιστροφή στην πραγματικότητα: Πως θα αφήσουμε έξω από τον χώρο όπου ξεκουραζόμαστε το άγχος, το στρες και την πίεση της καθημερινής ρουτίνας μας;

Το μυστικό κρύβεται στην ποιότητα, αλλά και στην αισθητική.

IKEA

Λευκά είδη: ”Μαγική” κίνηση για να ανανεώνουμε τον χώρο που μας ξεκουράζει

Υπάρχουν διαφορετικοί, πρακτικοί και οικονομικοί τρόποι για να ανανεώσουμε τον χώρο όπου ζούμε, ή μοιραζόμαστε με την οικογένειά μας.

Ο ευκολότερος, αλλά και ο πιο διασκεδαστικός, είναι η αλλαγή των λευκών ειδών.

Μπορούμε να επιλέξουμε τη χρονική στιγμή, με βάση τις αλλαγές των εποχών του χρόνου. Το καλοκαίρι έχουμε ανάγκη από δροσιά και χρώματα που λάμπουν στο φως, ώστε να ταιριάζουν και με την διάθεσή μας. Σεντόνια σατέν ή βαμβακερά, μονόχρωμα, ή με γεωμετρικά σχήματα, ή με χρωματιστά μοτίβα, που δροσίζουν το σώμα μας. Γιατί τα σεντόνια είναι και προσωπική υπόθεση!

Το σετ των σεντονιών, που όταν ντύνει κομψά ένα κρεβάτι αλλάζει ριζικά την αισθητική του υπνοδωματίου, συμπληρώνεται από μαξιλαροθήκες που χαϊδεύουν απαλά το πρόσωπό μας. Είναι ζήτημα χαλάρωσης, αλλά και υγιεινής: θέλουμε να είναι απαλές για να μας ”προσκαλούν” όταν ξαπλώνουμε, αλλά και επειδή η επαφή με την ευαίσθητη επιδερμίδα και με τα μάτια μας μπορεί να μην είναι ανώδυνη, χωρίς καλής ποιότητας μαξιλαροθήκες, ιδιαίτερα το καλοκαίρι μετά από πολύωρη έκθεση στον ήλιο.

.
IKEA
.

Ένα φιλόξενο κρεβάτι σκεπάζεται συνήθως από ένα μαλακό πάπλωμα. Υπάρχει μία ολόκληρη συλλογή με την υπογραφή ΙΚΕΑ και εκεί θα μας βοηθήσουν να επιλέξουμε ένα από τα παπλώματα που θα μας κάνουν να αισθανθούμε ότι ξαπλώνουμε μέσα σε ένα υπέροχο συννεφάκι. Υπάρχουν φυσικά πολλές επιλογές που θα μας προσφέρουν ζεστασιά για τον χειμώνα, όμως υπάρχουν και ελαφριά παπλώματα ”τόσο-όσο” για την Άνοιξη, για το φθινόπωρο, ή ακόμα και για τα τέλη του καλοκαιριού.

Ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει η ανανέωση σε ένα παιδικό δωμάτιο. Οι ανάγκες των παιδιών εξελίσσονται, καθώς αυτά μεγαλώνουν από χρόνο σε χρόνο. Το βρεφικό δωμάτιο σταδιακά πρέπει να γίνει παιδικό και στην συνέχεια εφηβικό, καλύπτοντας ταυτόχρονα την ανάγκη ενός παιδιού να μεγαλώνει σε ένα χώρο που του ταιριάζει. Τα παιδικά σεντόνια ακολουθούν αντίστοιχα και τις εποχές του χρόνου. Η παιδικότητα, άλλωστε, είναι η ικανότητα να χαιρόμαστε πολύ με μικρά, απλά πράγματα, όπως η ανανέωση των χρωμάτων και των σχεδίων. Η ανανέωση γίνεται αφορμή για παιχνίδι, για εξάσκηση της φαντασίας και της δημιουργικότητας, αλλά και για ακόμα περισσότερα χαρούμενα όνειρα, όταν επιλέγουμε παιδικά σεντόνια με φαντασία και χαρούμενη διάθεση.

IKEA

Οι κουρτίνες είναι Φως

Για πολλούς από εμάς, ο μεσημεριανός ύπνος - ή έστω το να ξαπλώσουμε για λίγη ώρα πριν από το απόγευμα - είναι όχι μόνο μία ευχαρίστηση, αλλά και μία σημαντική ανάγκη. Βελτιώνει τον βιορυθμό μας και προσφέρει ευεξία.

Η διαφορά, σε σχέση με τη νύχτα, είναι ότι στη διάρκεια της ημέρας το φως παίζει καθοριστικό ρόλο. Διαμορφώνει ουσιαστικά το περιβάλλον, ώστε να διεγείρει ή να ηρεμεί τις αισθήσεις μας. Οι έξυπνες κουρτίνες που ”ρυθμίζουν” τον φωτισμό ανάλογα με τα κέφια μας, είναι must για τους λάτρεις του μεσημεριανού ύπνου, ενώ έχουν το πλεονέκτημα να δίνουν τον τόνο σε ένα υπνοδωμάτιο. Οι επιλογές είναι εκεί για να τις κάνουμε, ώστε να καλύψουμε ιδανικά τις ανάγκες μας: κουρτίνες, πάνελ κουρτινών, στόρια, ασύρματα στόρια και παιδικές κουρτίνες, που συνδυάζονται με μία μεγάλη γκάμα από κουρτινόξυλα. Στο χρώματα του μετάλλου, μαύρα, ή λευκά, με διαφορετικούς κρίκους ή γάντζους, ώστε να μας διευκολύνουν στη χρήση και να μας προσφέρουν αντοχή.

Μην υποτιμάτε τα κουρτινόξυλα! Έχουν την ιδιότητα να αναδεικνύουν το χρώμα και το σχέδιο τη κουρτίνας και αξίζει να τα προσέχουμε.

IKEA
MARTIN INGER
IKEA

Στα ΙΚΕΑ ”μεταμορφώνουμε” τον καναπέ και το κρεβάτι μας

Η ανανέωση των χρωμάτων και των υφασμάτων που ”ντύνουν” τους χώρους όπου ξεκουραζόμαστε γίνεται πολύ ευκολότερη και φθηνότερη υπόθεση από όσο συχνά φανταζόμαστε.

Ένας καναπές - καινούριος ή με μικρά σημάδια φθοράς - θα μας εντυπωσιάσει όταν διαπιστώσουμε πόσο διαφορετικός και μοντέρνος μπορεί να δείχνει με ένα ριχτάρι, όταν αυτό συνδυάζεται επιτυχημένα με όμορφα μαξιλάρια και με τα χρώματα του καθιστικού μας. Και όλο αυτό, είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι!

Ακόμα και η αίσθηση της θερμοκρασίας μπορεί να αλλάξει - δηλαδή να προσαρμοζόμαστε πάντοτε στις ανάγκες της εποχής του χρόνου - εναλλάσσοντας ριχτάρια καναπέ. Επιλέγοντας δηλαδή άλλοτε πιο ζεστά και άλλοτε πιο δροσερά υφάσματα από την ”παλέτα” των ΙΚΕΑ, μπορούμε να ανανεώνουμε την αισθητική, αλλά και να κερδίζουμε σε άνεση μέσα στο καθιστικό. Δεν είναι τυχαίο ότι τα ριχτάρια καναπέ αποτελούν κομμάτι της μόδας και ο σχεδιασμός τους εξελίσσεται διαρκώς με βάση τις νέες τάσεις.

Το ίδιο ισχύει ασφαλώς και για το υπνοδωμάτιο, όπου επιπλέον το ριχτάρι έχει νόημα (και) για να προστατεύει το πάπλωμα ή τα σεντόνια μας από την σκόνη.

Ανεξάντλητη ποικιλία από λευκά είδη για το σπίτι μας στα καταστήματα ΙΚΕΑ και στο ΙΚΕΑ.gr

Προτείνετε μια διόρθωση