ΔΙΕΘΝΕΣ
03/01/2021 14:22 EET

«Ο Θεός βιάζει νεαρούς μετανάστες»: Το σκετς που προκάλεσε τις αντιδράσεις της Καθολικής Εκκλησίας

Οι πολίτες απειλούν να μην πληρώσουν ξανά τα τέλη για την δημόσια τηλεόραση της χώρας.

Youtube

Ένα κωμικό σκετς που απεικονίζει τον Θεό ως βιαστή, προβλήθηκε λίγο πριν αλλάξει η χρονιά από τον Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό της Ιρλανδίας, προκαλώντας τις έξαλλες αντιδράσεις της Καθολικής Εκκλησίας.

Στο αμφιλεγόμενο κλιπ ένας ηλικιωμένος άνδρας με λευκό μανδύα, άσπρα μαλλιά και μακριά λευκή γενειάδα βγαίνει από το δικαστήριο περικυκλωμένος από αστυνομικούς. Ήταν ο Θεός, που δικάστηκε στην Ιρλανδία για βιασμό ανηλίκων μεταναστών από την Μέση Ανατολή.

«Σε μια άλλη συγκλονιστική αποκάλυψη φέτος, ο Θεός έγινε η τελευταία φιγούρα που εμπλέκεται σε συνεχιζόμενα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης» , εξηγεί ένας κωμικός που μιμείται παρουσιαστή ειδήσεων του σταθμού. 

«Καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με τους τελευταίους 24 μήνες σε αναστολή», πρόσθεσε ο κωμικός χλευάζοντας το χαλαρό νομοθετικό πλαίσιο της χώρας. 

Το σκετς προκάλεσε μια οργισμένη αντίδραση του επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας στην Ιρλανδία, του Αρχιεπισκόπου Ίμον Μάρτιν, ο οποίος δήλωσε τα ακόλουθα:

«Είμαι σοκαρισμένος που ο παραγωγός / συντάκτης του NYE Countdown Show δεν συνειδητοποίησε πόσο βαθιά προσβλητικό ήταν αυτό το δελτίο ειδήσεων που κατηγορούσε τον Θεό για βιασμό, αναφέροντας μάλιστα και τη φυλάκισή του. Αυτό το εξωφρενικό βίντεοπρέπει να αφαιρεθεί αμέσως και να καταγγελθεί από όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης». 

Ο Αρχιεπίσκοπος του Δουβλίνου, Ντέρμοτ Φάρελ, καταδίκασε επίσης το απόσπασμα κατηγορώντας τους υπεύθυνους ότι «κοροϊδεύουν το Θεό» και «ευτελίζουν τα θύματα βιασμού». 

Πολλοί χρήστες του Twitter έσπευσαν να ενστερνιστούν τις απόψεις των ηγετών της εκκλησίας και παρακινούσαν τον κόσμο να μην πληρώσουν ξανά τα τέλη για την οικονομική στήριξη της Δημόσιας Τηλεόρασης. 

Η οργή δεν περιοριζόταν στην καθολική εκκλησία, καθώς πολλοί στην πολιτική σφαίρα εξέφρασαν επίσης τον θυμό τους για την μετάδοση. 

Η υφυπουργός Ειδικής Αγωγής και Ενσωμάτωσης, Τζοσέφια Μάντιγκαν, σχολίασε εστίασε στην αναφορά του βιασμού: «Η σάτιρα αποτελεί σημαντικό μέρος της ελευθερίας του λόγου, αλλά με προβληματίζει πολύ όταν γίνονται αστεία για ένα θέμα τόσο σοβαρό όσο ο βιασμός» , είπε στην ιρλανδική Daily Mail.

Συνεπώς, η αλλαγή του χρόνου με την συντροφιά της Δημόσιας Τηλεόρασης της Ιρλανδίας είναι κάτι που εν τέλει θα απασχολήσει την χώρα και τα επόμενα 24ωρα. 

 

Πηγή: RT