ΔΙΕΘΝΕΣ
09/02/2021 16:32 EET

Ο γηραιότερος άνθρωπος της Ευρώπης επέζησε από τον κορονοϊό

Η αδελφή Αντρέ είναι καλά και θα γιορτάσει σύντομα τα 117α γενέθλιά της.

Reuters
.

Ο γηραιότερος άνθρωπος της Ευρώπης, η Γαλλίδα μοναχή αδελφή Αντρέ, επέζησε από την Covid-19 και θα γιορτάσει τα 117α γενέθλιά της αυτή την εβδομάδα, ανέφεραν αυτοί που τη φροντίζουν.

Η Λουσίλ Ραντόν, που έλαβε το όνομα αδελφή Αντρέ όταν εντάχθηκε σε ένα καθολικό φιλανθρωπικό τάγμα το 1944, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό στο γηροκομείο της στην Τουλόν της νότιας Γαλλίας στις 16 Ιανουαρίου. Απομονώθηκε από τους άλλους ενοίκους, μα δεν παρουσίασε συμπτώματα.

Ερωτηθείσα αν φοβόταν που είχε Covid-19, η αδελφή Αντρέ είπε στον γαλλικό σταθμό BFM «όχι, δεν φοβόμουν επειδή δεν φοβόμουν να πεθάνω...χαίρομαι που είμαι μαζί σας, μα θα ήθελα να είμαι κάπου αλλού- να βρω τον μεγάλο μου αδελφό και τον παππού και τη γιαγιά μου».

Ο Νταβίντ Ταβέλα, εκπρόσωπος του οίκου ευγηρίας Sainte Catherine Laboure, είπε πως η 117χρονη ήταν καλά. «Τη θεωρούμε θεραπευμένη. Είναι πολύ ήρεμη και ανυπομονεί να γιορτάσει τα 117α της γενέθλια την Πέμπτη».

Όπως είπε, η αδελφή Αντρέ, που είναι τυφλή, θα γιορτάσει τα γενέθλιά της με μια μικρότερη ομάδα ενοίκων από ό,τι συνήθως, λόγω του κινδύνου μόλυνσης με τον κορονοϊό. «Ήταν πολύ τυχερή» πρόσθεσε.

Η αδελφή Αντρέ, που γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1904, είναι ο δεύτερος γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τη World Supercentenarian Rankings List του GRC (Gerontology Research Group). Ο πιο ηλικιωμένος άνθρωπος στον κόσμο είναι η Κάνε Τανάκα στην Ιαπωνία, που έγινε 118 στις 2 Ιανουαρίου.

Τα 20 γηραιότερα άτομα στη λίστα του GRC είναι όλα γυναίκες.