Οδηγός για επαγγελματίες ΜΜΕ σχετικά με τη ΛΟΑΤ κοινότητα

Ο εκπαιδευτικός οδηγός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων οδηγίες και συμβουλές για τη χρήση ορθής και αμερόληπτης γλώσσας.
Eurokinissi

Σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που παρουσιάζουν ένα λιγότερο ανεκτικό κοινωνικό περιβάλλον για τη ΛΟΑΤ κοινότητα.

Συγκεκριμένα, το 48% των ερωτηθέντων ατόμων στην Ελλάδα επισήμαναν ότι έχουν αντιμετωπίσει κάποια μορφή διάκρισης τους τελευταίους 12 μήνες λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. Παράλληλα, η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από το ευρωπαϊκό μέσο στις κατηγορίες που αφορούν τις διακρίσεις στον εργασιακό χώρο και στο σχολείο.

Αυτό το φαινόμενο διακριτικής συμπεριφοράς ενισχύεται από την (ανα)παραγωγή αρνητικών στερεοτύπων και προκαταλήψεων σχετικά με τη ΛΟΑΤ κοινότητα.

Αυτή μπορεί να αλλάξει μέσα από την καλύτερη εκπροσώπηση της ΛΟΑΤ κοινότητας από τα ΜΜΕ. Σε αυτό το πλαίσιο, η δράση E.T.Ho.S – Εξάλειψη Τρανσφοβικών, Ομοφοβικών και Αμφιφοβικών Στερεοτύπων μέσω των ΜΜΕ έχει αναπτύξει έναν καινοτόμο εκπαιδευτικό οδηγό για επαγγελματίες ΜΜΕ με σκοπό την καταπολέμηση των διακρίσεων, την προώθηση της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο εκπαιδευτικός οδηγός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων οδηγίες και συμβουλές για τη χρήση ορθής και αμερόληπτης γλώσσας, καλές πρακτικές και νομικό πλαίσιο για τη ρητορική μίσους, τα εγκλήματα μίσους και τις διακρίσεις.

Ο οδηγός είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του έργου https://www.ethos-project.eu/the-outputs/.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://www.ethos-project.eu/, στο https://www.kmop.gr/, στο https://www.colouryouth.gr/projects/e-t-ho-s/ αλλά και στην σελίδα στο
Facebook E.T.Ho.S EU.

Για τις επόμενες εκπαιδεύσεις επαγγελματιών ΜΜΕ δηλώστε συμμετοχή εδώ:
https://docs.google.com/forms/d/1hbcCqhmZndHNuBOzmWbmGQCugUzCRGi98ITej2I8lIY/edit

Δημοφιλή