Οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ κυνηγούν τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε εντολή για ταχύτατη, αποτελεσματική και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης.
Westend61 via Getty Images

Στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας ανατέθηκε και επίσημα η διερεύνηση των περιστατικών με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και -σύμφωνα με πληροφορίες- ήδη έχει συσταθεί ομάδα αξιωματικών της υπηρεσίας, που σε συνεργασία με στελέχη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά και τη Διαχείριση & Ανάλυση Πληροφοριών, θα προσπαθήσουν να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Νωρίτερα το πρωί, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κάλεσε στο γραφείο του τον προϊστάμενο των «Αδιάφθορων», Υποστράτηγο Ηλία Κοσσυβάκη, και του έδωσε εντολή για ταχύτατη, αποτελεσματική και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι στο μικροσκόπιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας έχουν μπει 10 εμβολιαστικά κέντρα για τυχόν έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, όπως είπε ο διοικητής της ανεξάρτητης αρχής, Άγγελος Μπίνης, σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1. Για την περίπτωση του Κέντρου Υγείας Παλαμά, είπε ότι είναι σε εξέλιξη η έρευνα για το ποια είναι τα 33 άτομα που έλαβαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και προειδοποίησε τους δημόσιους λειτουργούς αλλά και τους ιδιώτες που εμπλέκονται σε τέτοια σχήματα «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί οι κυρώσεις είναι πολύ βαριές και η ηθική απαξία της πράξης είναι τέτοια που θα υπάρξουν οριστικές παύσεις και οικονομικές κυρώσεις».

ΕΔΕ στο Γεννηματάς

Ήδη, ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε για τέσσερις εργαζόμενους του νοσοκομείου Γεννηματάς, στη Θεσσαλονίκη, που προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, προκειμένου να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας.

Πρόκειται για τρία άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό και μία διοικητική υπάλληλο που ομολόγησαν την πράξη τους.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε χτεσινή ομιλία του ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ ζητώντας να διαταχθεί η ΕΔΕ και να ανασταλούν τα καθήκοντά τους.