ΠΟΛΙΤΙΚΗ
05/10/2019 17:47 EEST | Updated 05/10/2019 18:10 EEST

Ο Πομπέο στην Αθήνα -Οι αναρτήσεις στο Twitter του Αμερικανού ΥΠΕΞ του Μητσοτάκη και των υπουργών

Ειδικά ο λογαριασμός του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, πήρε φωτιά.

ASSOCIATED PRESS
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στον ελληνικό ΥΠΕΞ. 
LOUISA GOULIAMAKI via Getty Images

Στην εποχή μας η διπλωματία ασκείται και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και το προφίλ των πολιτικών «χτίζεται» και με τη βοήθεια αυτών. 

Σε μια επίσκεψη λοιπόν σαν αυτή του Υπ.Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο στην Αθήνα είναι αναμενόμενο και οι λογαριασμοί τόσο του ίδιου όσο και του έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας γέμισαν με σχετικές αναρτήσεις. 

Μαξίμου - Κυριάκος Μητσοτάκης

Δύο αναρτήσεις στον λογαριασμό του πρωθυπουργού στο Twitter , στα ελληνικά και στα αγγλικά.

 

Μάικ Πομπέο

Δύο αναρτήσεις στο Twitter του Πομπέο η μία από την επίσκεψή του στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και μία για την συνάντησή του με τον έλληνα πρωθυπουργό. 

Στην πρώτη ανάρτηση αναφέρει: Μια καλή ευκαιρία να ευχαριστήσω το προσωπικό και τις οικογένειες της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα για την σκληρή του δουλειά και τη δέσμευσή τους στην προώθηση της σταθερότητας στην περιοχή, στην προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων και στην προστασία των ανθρωπίνων δικαωμάτων στην Ελλάδα. Ευχαριστώ! (στα ελληνικά). 

Στην δεύτερη ανάρτηση σχολιάζει: Χαίρομαι που είδα σήμερα των πρωθυπουργό Κυρίακο Μητσοτάκη. Είχαμε μια επικοδημοτική συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, την συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και για άλλα θέματα. Η Ελλάδα είναι ένας πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή. Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συνεργαστούν με την ελληνική κυβέρνηση για να οικοδομήσουν ένα λαμπρό μέλλον. 

Υπ.Εξωτερικών - Νίκος Δένδιας

Αναμφίβολα τα περισσότερα tweets έγιναν από το Υπουργείο Εξωτερικών και τον Νίκο Δένδια στους αντίστοιχους λογαριασμούς. Ακολουθούν μερικά μόνο από αυτά που αναρτήθηκαν με σχόλια, βίντεο και φωτογραφίες. 

 

https://twitter.com/NikosDendias/status/1180482770822422528

ΥΕΘΑ - Νίκος Παναγιωτόπουλος

Πιο λακωνικό και μετρημένο στα tweets το ΥΕΘΑ.