ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ CUSTOM.

Οι καλύτερες συμβουλές για νονούς και νονές αυτό το Πάσχα

Μερικές χρήσιμες οδηγίες ώστε η περίοδος που μένουμε σπίτι να μην σταθεί εμπόδιο σε μία σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης.
Easter
Easter

Την πρώτη φορά που κάποιος αναλαμβάνει το έργο του νονού ή της νονάς, αναζητά άμεσα συμβουλές από τους μεγαλύτερους ή ανατρέχει στη μνήμη του να θυμηθεί τι ήταν αυτό που του άρεσε, όταν ήταν εκείνος μικρός ή μικρή. Και οι “οδηγίες”, αν μπορεί να τις ονομάσει κανείς έτσι, είναι λίγο έως πολύ γνωστές. Να κρατά επαφή, να αγοράζει λαμπάδα και παπουτσάκια το Πάσχα και να παίρνει - όταν το θυμάται - τηλέφωνο. Η περίοδος του Πάσχα, λοιπόν, είναι η πιο σημαντική για τον νονό και την νονά, είναι η δική τους στιγμή να λάμψουν.

Φέτος, που οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τις καθιερωμένες επισκέψεις στο σπίτι των κουμπάρων, αναζητούμε λύσεις ώστε η ουσία να παραμείνει ίδια. Γιατί μπορεί να χρειαστεί να μείνουμε τυπικά μακριά από τους δικούς μας ανθρώπους, όποια κι αν είναι η σχέση μας μαζί τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να είμαστε ουσιαστικά κοντά τους. Μπορεί να μην είμαστε στο ίδιο σπίτι, αλλά θα είμαστε #mazistospiti.

Σε αυτό, οι απόλυτοι σύμμαχοι μας στην προσπάθεια να μην αποξενωθούμε, θα είναι φυσικά οι κουμπάροι μας, οι φίλοι που μας έδωσαν αυτό τον τιμητικό ρόλο στη ζωή των παιδιών τους. Με αυτούς θα κρατήσουμε την επαφή και με αυτούς θα οργανώσουμε τις όποιες μικρές ή μεγάλες εκπλήξεις για τα πιτσιρίκια. Έχοντας στο νου ότι τώρα μπορεί να περάσουμε το Πάσχα ο καθένας στο σπίτι του αλλά δεν θα αργήσει η μέρα που θα βρεθούμε και πάλι με τους αγαπημένους μας ανθρώπους σε ένα μεγάλο κυριακάτικο τραπέζι, με νόστιμο φαγητό, γέλια, αναμνήσεις και μερικές παγωμένες μπύρες FIX Hellas. Εκείνες που πάντα έφερναν και πάντα θα φέρνουν την παρέα πιο κοντά.

Πάμε, όμως, να δούμε μία – μία τις επιλογές που έχουμε ως νονοί και νονές γι′ αυτό το Πάσχα.

Μπορούμε ακόμα να τους πάρουμε λαμπάδα και δώρα

Δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία ή πανικό. Αν θέλουμε το βαφτιστήρι μας να έχει τη δική του λαμπάδα υπάρχουν πολλοί τρόποι να την αποκτήσει κι ας μην του την παραδώσουμε εμείς οι ίδιοι. Δεν είναι λίγες οι μαμάδες που ούτως ή άλλως παίρνουν μόνες τους τις λαμπάδες και λένε στα παιδιά ότι είναι από τον νονό ή την νονά. Έτσι μπορεί να γίνει και φέτος. Λαμπάδες θα βρουν οι γονείς εύκολα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Ή ακόμα σημαντικότερα, μπορούν να φτιάξουν μόνοι τους τις λαμπάδες μαζί με τα παιδιά, αξιοποιώντας του διάφορους οδηγούς που υπάρχουν online και να δημιουργήσουν έτσι ακόμα μία στιγμή άξια να την θυμούνται μόλις περάσει αυτή η δύσκολη για όλους περίοδος.

Οι πιο προνοητικοί έχουν φροντίσει και για τη λαμπάδα και για τα δώρα από τα τέλη Μαρτίου, με online αγορά. Δυστυχώς, αυτή η επιλογή έχει δυσκολέψει αρκετά τις τελευταίες ημέρες γιατί οι ταχυδρομικές υπηρεσίες δέχονται χιλιάδες πακέτα καθημερινά με αποτέλεσμα οι παραγγελίες να καθυστερούν πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο. Δεν χρειάζεται, όμως, αυτό να είναι αποτρεπτικός παράγοντας. Μπορούμε να κάνουμε μία online αγορά, ένα βιβλίο, ένα επιτραπέζιο, ένα παιχνίδι, ακόμα και ρούχα ή παπούτσια και να κάνουμε υπομονή μέχρι το δώρο να παραδοθεί. Όποτε και να γίνει αυτό, θα έχει την ίδια, αν όχι μεγαλύτερη, αξία.

Ας κρατήσουμε την οπτική επαφή με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Τα online εργαλεία επικοινωνίας δεν υπάρχουν μόνο για την τηλε-εργασία και για να κάνουμε ατελείωτα video ή conference calls με τους συναδέλφους μας. Η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να μας φέρει κοντά, να είμαστε #mazistospiti κι ας βλέπουμε ο ένας τον άλλον μέσα από μία οθόνη. Έτσι, με απλά apps που έχουμε οι περισσότεροι στα smartphones μας, όπως το What’s App, το Messenger, τo Viber και το Facetime, μπορούμε με τον πιο απλό και εύκολο τρόπο να κάνουμε μία βίντεο κλήση και να μιλήσουμε με τα βαφτιστήρια, να μοιραστούμε εμπειρίες από το Μένουμε Σπίτι και να δώσουμε τη δική μας υπόσχεση για αγκαλιές και παιχνίδι όταν ανταμώσουμε ξανά.

Κι όταν τα παιδιά συνεχίσουν το παιχνίδι τους, είναι μια πραγματικά ιδανική ευκαιρία να μείνουμε λίγο ακόμα στην κλήση με τους κουμπάρους μας, τους φίλους μας που και εκείνοι έχουν ανάγκη να μας δουν, να μας μιλήσουν, να μοιραστούν τις δικές τους ιστορίες από τις τελευταίες ημέρες. Είναι μια ευκαιρία να ανοίξουμε μία παγωμένη FIX και στις δύο μεριές της οθόνης, να την τσουγκρίσουμε νοερά στον αέρα και να θυμηθούμε εκείνα τα καλοκαιρινά ξενύχτια στο νησί, εκείνες τις όμορφες φθινοπωρινές εκδρομές, εκείνα τα πασχαλινά τραπέζια που δεν ήμασταν μακριά.

Fix Hellas
Fix Hellas

Μικρές εκπλήξεις για τους αγαπημένους μας

Η περίοδος αυτή έχει βγάλει έναν δημιουργικό χαρακτήρα σε πολλούς από εμάς. Σαν να χρειαζόμασταν να μείνουμε λίγο παραπάνω στο σπίτι για να ασχοληθούμε με δραστηριότητες και χόμπι που μπορεί να είχαμε αφήσει πίσω μας καιρό. Αυτή τη δημιουργική διάθεση μπορούμε να την επενδύσουμε και σε κάποιες ιδέες που θα κάνουν πραγματικά χαρούμενα τα παιδιά που περιμένουν και φέτος το Πάσχα κάτι από τον νονό και την νονά.

Στη διάρκεια μιας βίντεο κλήσης, μπορούμε να είμαστε εμείς εκείνοι που θα διαβάσουμε το παραμύθι της καληνύχτας στα παιδιά. Μπορούμε ακόμα να δίνουμε ραντεβού κάθε απόγευμα και να τους διαβάζουμε το αγαπημένο τους βιβλίο, ‘χτίζοντας’ έτσι μια γλυκιά συνήθεια που θα μας φέρει πιο κοντά στο βαφτιστήρι μας. Απλές κινήσεις που μπορούν να διατηρήσουν - και ίσως να εξελίξουν - τη σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης με τα παιδιά.

Μπορούμε να μπούμε στην κουζίνα και να δημιουργήσουμε νόστιμα κουλουράκια, τσουρέκια κι άλλες λαχταριστές συνταγές οι οποίες θα φτάσουν είτε με μια ανέπαφη παράδοση είτε λίγες ημέρες αργότερα στους αγαπημένους μας. Μπορούμε σε μία στιγμή που δεν το περιμένουν, να κάνουμε εμείς μία ωραία εορταστική παραγγελία σε κάποιο από τα πολλά ζαχαροπλαστεία που λειτουργούν και με delivery, για να φτάσουν στα χέρια τους σοκολατένια αυγά και άλλες λιχουδιές.

Ή αν θέλουμε να είμαστε ακόμα πιο δημιουργικοί και πιάνουν τα χέρια μας, μπορούμε να οργανώσουμε με τους γονείς τους ένα μισάωρο στο οποίο θα κάνουμε παράλληλα μια όμορφη κατασκευή. Ιδέες υπάρχουν πραγματικά αμέτρητες online, όπως αυτός ο όμορφος ιππότης που κατασκεύασε η αγαπημένη των παιδιών Ίρις Σαμαρτζή. Μπορούμε να έχουμε τα παιδιά στην άλλη πλευρά της οθόνης και να φτιάχνουμε μαζί βήμα- βήμα την πρωτότυπη κατασκευή.

Τρόποι υπάρχουν πολλοί για να κρατήσεις την επαφή. Κι είναι ξεκάθαρα στο χέρι μας να καταφέρουμε αυτό το Πάσχα να είναι ακόμα πιο ξεχωριστό από τα προηγούμενα. Γιατί όσο κι αν αναγκαστούμε να μείνουμε μακριά από τους αγαπημένους μας, αξίζει να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την επαφή και να είμαστε #mazistospiti.

Πολλά αλλάζουν γύρω μας αλλά πολλά μένουν ίδια και φέτος το Πάσχα. Η Ανάσταση πλησιάζει, τα τσουρέκια μοσχομυρίζουν, τα αυγά είναι σε θέση μάχης, το αρνάκι αναμένει να ψηθεί στο φούρνο και οι μπύρες FIX Hellas παγώνουν στο ψυγείο.

Καλό Πάσχα σε όλους.