Κατεχάκη: Οι πρώτες καταθέσεις για τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού

Σκληρή ανακοίνωση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Ψυχολόγος της Αστυνομίας προσπαθεί να στηρίξει τη μητέρα του 43χρονου Αρχιφύλακα της Τροχαίας, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα στη Λεωφόρο Κατεχάκη από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Ο οδηγός του οχήματος, ένας 33χρονος, γιατρός στο επάγγελμα, φέρεται να δήλωσε αμέσως μετά την παράσυρση του αστυνομικού πως δεν είδε ποτέ τον 43χρονο, ενώ ο δεύτερος ένστολος δήλωσε στους προϊσταμένους του ότι είχαν τοποθετήσει προειδοποιητικούς κώνους και ο 43χρονος είχε αναλάβει να κάνει μέτρηση στο οδόστρωμα, στο πλαίσιο προανάκρισης για το τροχαίο ατύχημα, που είχε προηγηθεί.

Στο σημείο της παράσυρσης έσπευσαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής και ο Διοικητής της Τροχαίας, ενώ στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε και κατέληξε ο αστυνομικός, πήγαν για να ενημερωθούν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Αρχηγός του Σώματος και Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών, τα μέλη της οποίας ζητούν εδώ και χρόνια να χαρακτηριστεί το επάγγελμά τους «επικίνδυνο», εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση:

Όχι, δεν χρειαζόμαστε άλλα «κροκοδείλια δάκρυα», ούτε τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου και όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων που κυβέρνησαν και γνωρίζουν το πρόβλημα. Διότι απλά, μας κοροϊδεύουν όλοι εν χορώ. Τα έχουμε εδώ και χρόνια ενημερώσει. Τα έχουμε προειδοποιήσει για την επικινδυνότητα της εργασίας που διατρέχει όλους τους αστυνομικούς, αλλά εισπράτταμε «κατανόηση» και «αγάπες»…

Την επικινδυνότητα του επαγγέλματος όμως δυσκολεύτηκαν να την νομοθετήσουν και ιδού το αποτέλεσμα. Δεκάδες οι νεκροί εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικοί, κάθε χρόνο, από τις επαγγελματικές ασθένειες και τους εγγενείς υπηρεσιακούς κινδύνους. Θα έπρεπε να ντρέπονται πλέον όσοι βάζουν στο στόμα τους τον Αστυνομικό και ζητούν με περίσσιο θράσος να δέχεται αδιαμαρτύρητα ό,τι κακό, ψυχρό κι ανάποδο αντιμετωπίζει κατά την υπηρεσία του.

Όχι, δεν αξίζει στην Ελληνική Αστυνομία τέτοια μεταχείριση, δεν αξίζει στην ελληνική κοινωνία μια τέτοια αδιαφορία για την αστυνομία της.

Η κηδεία του 43χρονου θα γίνει το Σάββατο, στην Αθήνα.