Οι πρώτοι 300 επιβάτες κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη

Το Viking Sky ήταν το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που κατέπλευσε στο λιμάνι της πόλης.
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Προερχόμενο από τον Βόλο, το Viking Sky, της Viking Cruises, ήταν το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η οποία αναμένεται το 2022 να κάνει ρεκόρ προσεγγίσεων. Κι αυτό, επειδή για πρώτη φορά θα λειτουργεί και ως λιμάνι homeport, δηλαδή επιβίβασης και αποβίβασης.

Το περασμένο Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου, 300 επιβάτες του Viking Sky, κυρίως Αμερικανοί και Καναδοί, μόλις έφθασαν στο λιμάνι της πόλης, κι αφού ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης τους υποδέχθηκε παρέχοντας πληροφοριακό υλικό, χάρτη της πόλης προστατευτικές μάσκες και δώρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τοπικά προϊόντα, αναχώρησαν με λεωφορεία προκειμένου να ξεναγηθούν στη Θεσσαλονίκη, σε αρχαιολογικούς προορισμούς και ενδιαφέροντα σημεία γύρω από αυτήν.

Το city tour διάρκειας 4 ωρών, περιλάμβανε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό μουσείο, τον Άγιο Δημήτριο, τα Κάστρα της Πόλης και τον Λευκό Πύργο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη άφιξη για επιβίβαση και αποβίβαση είναι προγραμματισμένη για το 2022 την Πρωτομαγιά, από την Celestyal Cruises, η οποία αποτελεί κορυφαία επιλογή για κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο. Προερχόμενο από την Αθήνα, το κρουαζιερόπλοιο θα προσεγγίζει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης κάθε Κυριακή.

«Ο κοινωνικοοικονομικός αντίκτυπος της κρουαζιέρας στην Θεσσαλονίκη είναι πολύ σημαντικός. Ελάχιστες πόλεις στον κόσμο έχουν το λιμάνι τους στην καρδιά τους, και σε πολύ κοντινές αποστάσεις από μνημεία και αξιοθέατα, όπως η Θεσσαλονίκη», ανέφερε η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ