Βιώσιμη Μόδα

Όλη η συλλογή της RAINS σε ένα εναλλακτικό και βραβευμένο concept store στην Ελλάδα

hellofrom_ :Το concept store που έφερε όλη τη συλλογή της RAINS στην Ελλάδα
.
RAINS
.

Μετά από πολλές βόλτες στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της Ελλάδας, για ένα πράγμα είμαστε πια σίγουροι: κάθε φορά που νομίζουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο πια να δούμε, νέες ανακαλύψεις προσφέρονται μπροστά μας. Προϋπόθεση είναι να περπατάς στα πεζοδρόμιά τους με διάθεση να γνωρίσεις κάτι διαφορετικό και να ζεις καθημερινά ως urban traveller, αναζητώντας συνεχώς να μάθεις, να επισκεφτείς και να δοκιμάσεις κάτι νέο.

Η νέα μας ανακάλυψη βρίσκεται επί της Προξένου Κορομηλά στη Θεσσαλονίκη και ακούει στο όνομα hellofrom_. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο concept store που δημιουργήθηκε το 2016 και “μας χαιρετάει” από κάθε γωνιά του πλανήτη, από πόλεις που έχουν “κάτι να πουν”, αλλά και με brands που δημιουργούν memorable αντικείμενα υψηλής ποιότητας και προσεγμένου σχεδιασμού, με τα οποία έχουν στόχο να εμπνεύσουν μια αλλαγή. Μια αλλαγή στις σκέψεις, στο attitude, στο mentality και γενικά στη ζωή.

.
RAINS
.

Στο hellofrom_πιστεύουν ότι ένα καλά σχεδιασμένο προϊόν, που σε πρώτη φάση θέλουμε να αποκτήσουμε γιατί μας αρέσει αισθητικά, μπορεί να μας εμπνεύσει να ακολουθήσουμε μια πιο ισορροπημένη και αρμονική ζωή, οδηγώντας έτσι στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Ανάμεσα σε αυτά τα προϊόντα είναι και η RAINS. Μπαίνοντας στο hellofrom_, βλέπεις παντού τσάντες όλων των ειδών, καπέλα και jackets της δανέζικης εταιρείας. Και ο λόγος είναι ότι το Hello from_ δημιούργησε στο εσωτερικό του (και στο e-shop του) το πρώτο Pop-up store της RAINS στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας τη συλλογή της σε ένα spot και φέρνοντας χρώματα και σχέδια της εταιρείας που σίγουρα δεν είχαμε ξαναδεί, καθώς μέχρι πρότινος βρίσκαμε προϊόντα της αποσπασματικά σε διαφορετικά σημεία.

.
RAINS
.

“Η RAINS αυτή τη στιγμή που μιλάμε αποτελεί ένα προϊόν που είναι πολύ μπροστά από την εποχή του. Και δεν ταιριάζει σε παραδοσιακούς retail χώρους. Η εταιρεία ανοίγει δικά της καταστήματα σε όλο τον κόσμο γιατί ακριβώς δεν μπορεί να συνυπάρξει και να εξομοιωθεί με άλλα ρούχα και τσάντες. Γι’ αυτό λοιπόν, αποφασίσαμε να της δώσουμε τον χώρο που της αρμόζει και να δημιουργήσουμε το πρώτο Pop-up store της στην Ελλάδα.” ανέφεραν ο Κωνσταντίνος Δρακότης και η Ρωξάνη Φαλτζή, που κρύβονται πίσω από τη δημιουργία του hellofrom_.

.
RAINS
.

Ο Κωνσταντίνος και η Ρωξάνη επέλεξαν να κάνουν μια συνέργεια με την RAINS τόσο για τον μοναδικό σχεδιασμό των προϊόντων της που φέρνει μια νεοσκανδιναβική urban αισθητική στο καθημερινό μας ντύσιμο, όσο και για τη sustainable φιλοσοφία του brand, που ανταποκρίνεται απόλυτα στα values και τα principles του store τους. Όλα τα προϊόντα της RAINS δημιουργούνται από ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία είναι εξαιρετικά ελαφριά, ανθεκτικά και αδιάβροχα.

.
RAINS
.

“Οι περιβαλλοντικές και κοινωνικές μας δεσμεύσεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των αξιών μας. Αναγνωρίζουμε ότι ο πλανήτης μας είναι μια αντανάκλαση της κοινωνίας που τον κατοικεί και παίρνουμε την ευθύνη μας σοβαρά να συνεισφέρουμε σε ένα πιο πράσινο περιβάλλον και ως εκ τούτου να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Γι′ αυτό προσπαθούμε να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα σε κάθε βήμα που κάνουμε και είμαστε αφοσιωμένοι στη συμμόρφωση με τις κοινωνικές απαιτήσεις, τους ηθικούς κανόνες και τα διεθνή πρότυπα. Γι’αυτό και θέλουμε όλες οι συνεργασίες μας να είναι με brands που έχουν τις ίδιες αξίες με εμάς” ανέφεραν.

.
RAINS
.

Το hellofrom_ δεν είναι άλλο ένα μαγαζί σαν όλα τα άλλα, είναι ένας retail χώρος “του μέλλοντος”, στον οποίο ενώνεται το physical με το digital δημιουργώντας το λεγόμενο “phygital” και προσφέροντας μια διαφορετική εμπειρία σε κάθε επισκέπτη. Κάθε τόσο στήνονται στο εσωτερικό καθηλωτικά installations με τα προϊόντα που έχουν δημιουργήσει σε συνέργεια με άλλες εταιρείες. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και ένα τρίκυκλο ηλεκτρικό ποδήλατο, το οποίο είχαν φτιάξει σε συνεργασία με μία ελληνική εταιρεία και το είχαν γεμίσει με καρπούζια, μετουσιώνοντας όλο το ελληνικό καλοκαίρι σε ένα απρόσμενο installation που στήθηκε στο πεζοδρόμιο της Προξένου Κορομηλά.

.
RAINS
.

Για την πρωτοτυπία της φύσης των συνεργειών που κάνει το hellofrom_ και του μοναδικού και εξαιρετικά δημιουργικού τρόπου έκφρασής τους, το 2018 βραβεύτηκε με το Red Dot Communication Design Award, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς design στον κόσμο.

Πέρα από τα προϊόντα της RAINS στο hellofrom_ βρήκαμε και τα ιδιαίτερα σχεδιαστικά & βραβευμένα reusable μπουκάλια της CLOSCA, συμμετέχοντας σε ένα παγκόσμιο κίνημα μείωσης της χρήσης των πλαστικών μπουκαλιών, που ονομάζεται #mylastplasticbottle. Τα μπουκάλια της CLOSCA συνοδεύονται και από μια εφαρμογή που σε ενημερώνει για όλα τα σημεία στον πλανήτη που μπορείς να κάνεις refill με φρέσκο καθαρό νερό, τα οποία ξεπερνούν τις 250.000.

.
RAINS
.

Πέρα από το όμορφο design, τα CLOSCA bottles είναι πολύ πρακτικά, αφού μπορούμε να τα κρεμάσουμε από ιμάντα σιλικόνης που διαθέτουν στην τσάντα, στο ποδήλατο ή όπου αλλού θέλουμε.

Ηχεία και ακουστικά της Marshall και τα εξαιρετικά όμορφα και με αισθητική tech accessories της Native Union που συναντάται ακόμα και σε καταστήματα της Apple χάρη στη βελτιωμένη λειτουργικότητά τους και στο εκλεπτυσμένο στυλ τους είναι επίσης προϊόντα που “έδεσαν” με την αισθητική του hellofrom_ και έγιναν μέρος του.

.
RAINS
.

Στο hellofrom_ sustainability και μοναδικό design ενώνονται ​​για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της σύγχρονης ζωής. Όπως λένε και οι δημιουργοί του “ο παλιός τρόπος παραγωγής όμορφων προϊόντων δεν είναι πλέον αρκετός”. Χρειάζεται να υπάρχει ένας σκοπός. Και ο δικός τους είναι να φέρουν την αλλαγή, ξεκινώντας από τα πιο απλά καθημερινά μας πράγματα.

Όλη τη συλλογή της RAINS βρείτε την εδώ

Περισσότερα conscious design αντικείμενα θα βρείτε στο e-shop του Hello from_

Προτείνετε μια διόρθωση