Ολλανδία: Πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση για λαθρεμπόριο κοκαΐνης

Ο Κούινσι Πρόμες καταδικάστηκε ερήμην καθώς αγωνίζεται στη Μόσχα με την Σπαρτάκ.
NurPhoto via Getty Images

Δικαστήριο του Αμστερνταμ καταδίκασε την Τετάρτη (14/2) τον επιθετικό της Σπαρτάκ Μόσχας, Κουίνσι Πρόμες σε έξι χρόνια φυλάκιση ερήμην για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο 32χρονος πρώην διεθνής Ολλανδός δεν παρευρέθηκε στις ακροάσεις του δικαστηρίου στο Άμστερνταμ και δεν αναμένεται να επιστρέψει στην Ολλανδία στο άμεσο μέλλον. Προηγούμενες προσπάθειες έκδοσής του από τη Μόσχα απέτυχαν και την Τετάρτη οι δικαστές του περιφερειακού δικαστηρίου του Άμστερνταμ εξέδωσαν ένταλμα σύλληψής του.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν τον περασμένο μήνα ποινή φυλάκισης εννέα ετών για τον Πρόμες, για τη συμμετοχή του στη λαθραία διακίνηση 1.360 κιλών κοκαΐνης μέσω του λιμανιού της Αμβέρσας, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία σε δύο αποστολές το 2020.

Το δικαστήριο ανέφερε ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες έδειξαν ότι ο Πρόμες είχε άμεση σχέση με τις αποστολές των ναρκωτικών, κρυμμένων σε αποστολές αλατιού από τη Βραζιλία, και την περαιτέρω μεταφορά τους από το λιμάνι.

Οι δικηγόροι του είπαν στην ολλανδική εφημερίδα AD, ότι ο Πρόμες θα ασκήσει έφεση στην ποινή του, καθώς αρνείται τις κατηγορίες για εισαγωγή, εξαγωγή, μεταφορά και κατοχή των ναρκωτικών.

Σε άλλη ολλανδική δικαστική υπόθεση, ο 32χρονος πρώην επιθετικός του Άγιαξ και της Σεβίλλης καταδικάστηκε ερήμην πέρυσι σε 18 μήνες φυλάκιση για επίθεση, σε σχέση με έναν καυγά το 2020 κατά τον οποίο μαχαίρωσε έναν ξάδερφό του στο γόνατο. Ο Πρόμες άσκησε έφεση και κατά αυτής της ποινής.

Ο Πρόμες μετρά 50 συμμετοχές με την εθνική Ολλανδία, σκοράροντας επτά γκολ, και ήταν μέλος της ομάδας που έχασε από την Τσεχία στον αγώνα των “16” του Euro 2020, ο οποίος διεξήχθη το 2021 λόγω της πανδημίας.

Από τότε δεν έχει φορέσει την πορτοκαλί φανέλα.

Το 2019, ο Πρόμες εντάχθηκε στον Άγιαξ στο Άμστερνταμ, μετά από μεταγραφή 15 εκατομμυρίων ευρώ από την ισπανική ομάδα της La Liga, Σεβίλλη.

Το 2021, άφησε την ολλανδική πρωτεύουσα για τη Μόσχα και έκτοτε αγωνίζεται στη Σπαρτάκ, μετά από ένα προηγούμενο πέρασμα από το 2014-2018, κατά το οποίο αναδείχθηκε ποδοσφαιριστής της χρονιάς στη Ρωσία.

Οι δικαστές μάλιστα είπαν πως το ενδεχόμενο ο ποδοσφαιριστής να κριθεί φυγόποινος. «Ο ύποπτος διαμένει στη Ρωσία, όπου εργάζεται ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής», δήλωσε ο δικαστής Μ. Vaandrager.

«Το δικαστήριο αντιλαμβάνεται ότι ο ύποπτος το επέλεξε αυτό επειδή δεν θέλει να τεθεί υπό κράτηση και στη συνέχεια δεν θα είναι πλέον σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Το δικαστήριο θεωρεί αυτό επαρκή λόγο για να συμπεράνει ότι ο ύποπτος θα μπορούσε να αποφύγει την εκτέλεση της ποινής φυλάκισης που του επιβλήθηκε», πρόσθεσε ο δικαστής.

Πηγή: RFI

Δημοφιλή