Οπαδική βία: Πώς θα εκδίδονται τα εισιτήρια στα γήπεδα

Εισέρχεται η μέθοδος του κρυπτογραφημένου ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Eurokinissi

Την Τρίτη 9 Απριλίου, θα εισέλθει η μεγάλη θεσμική αλλαγή για την ταυτοπροσωπία, δηλαδή η είσοδος των φιλάθλων στο γήπεδο, με εισιτήριο το οποίο μέσω του gov.wallet θα έχει «κλειδώσει» στο κινητό τηλέφωνό του.

Πώς θα εκδίδονται τα εισιτήρια

Για την εφαρμογή Wallet θα χρειαστούν οι κάτοχοι εισιτηρίου τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και πιστοποιημένο αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Ο ενδιαφερόμενος μόλις αγοράσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα μπαίνει στο gov.gr, θα δίνει τους κωδικούς taxisnet, στη συνέχεια θα «κλειδώνει» το εισιτήριο με έναν συγκεκριμένο αριθμό και θα γίνεται αποστολή στο κινητό τού χρήστη, όπου θα αποθηκεύεται στο Wallet.

Πηγαίνοντας στο γήπεδο και έχοντας στο χέρι το κινητό τηλέφωνο θα πλησιάζει στα τουρνικέ, τα οποία θα «διαβάζουν» με ανέπαφη διαδικασία το εισιτήριο και εφόσον είναι σε ισχύ θα επιτρέπεται η είσοδος, ενώ ταυτόχρονα θα καταχωρείται και η πληροφορία για το ποιός μπήκε στο γήπεδο. Στην περίπτωση που θελήσει κάποιος να δώσει το κινητό του σε άλλον, τότε υπάρχουν κάμερες που θα καταγράφουν ποιος μπήκε και με ποιανού κινητό. Σκοπός είναι η ηλεκτρονική ταυτοποίηση να συνδυαστεί και με τις κάμερες που νόμιμα υπάρχουν μέσα στα γήπεδα.

Προβλέπεται ακόμη διαδικασία για την περίπτωση ανηλίκων έως 15 ετών, που θα συνοδεύονται από ενήλικο, καθώς τα παιδιά άνω των 15 μπορούν να εγγραφούν κανονικά, ενώ τα παιδιά κάτω των 15 ετών δίνει την επιλογή το wallet της επιολογής συνοδού, με το εισιτήριο να αποθηκεύεται κανονικά στο wallet.

Στην περιπτώση μη Ελλήνων πολιτών που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο εθνικό μητρώο επικοινωνίας, γίνεται εισαγωγή στην εφαρμογή και αγορά του εισιτηρίου μέσω του διαβατηρίου του.

Να σημειωθεί ότι δημιουργείται μαύρη λίστα (Black List), στην οποία θα μπαίνουν τα ΑΦΜ και ο προσωπικός αριθμός των ατόμων που δεν θα δικαιούνται να μπουν στα γήπεδα.

Τα βήματα

Για τους ενήλικες:

  1. Συνδεόμαστε στο wallet μέσω taxis
  2. Επιλέγουμε το εισιτήριο και έτσι μπαίνει το εισιτήριο στο wallet
  3. Βλέπουμε το εισιτήριο, τον κάτοχο του εισιτηρίου και τον κωδικό του εισιτηρίου

Για τα παιδιά:

  1. Τα παιδιά άνω των 15 μπορούν να εγγραφούν κανονικά
  2. Τα παιδιά κάτω των 15 ετών μας δίνει την επιλογή το wallet και εκεί επιλέγουμε ποιος συνοδεύει το παιδί, έτσι μπαίνει κανονικά το εισιτήριο στο wallet

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή