«Ορέστης»: Η παράσταση του Γιάννη Κακλέα έρχεται στην Αττική

Το πρόγραμμα των παραστάσεων. Φινάλε στο Ηρώδειο.
«Ορέστης»
«Ορέστης»
Σταύρος Χαμπάκης

Μετά από μια sold out πρεμιέρα στην Επίδαυρο και μια πανελλαδική περιοδεία, ο «Ορέστης» του Ευριπίδη με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και μετάφραση Γιώργου Χειμωνά, συνεχίζει το Σεπτέμβριο σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής και ολοκληρώνει τον κύκλο του στις 4 και 5 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Στην πρώτη του σκηνοθεσία τραγωδίας, ο Γιάννης Κακλέας παρουσιάζει ένα έργο γεμάτο σφοδρές συγκρούσεις, ανατροπές, απολογίες και έντονο πολιτικό προβληματισμό.

Στη διανομή μαζί με τον Άρη Σερβετάλη, η Μαίρη Μηνά ως Ηλέκτρα, ο Πάνος Βλάχος ως Μενέλαος, ο Γιώργος Ψυχογιός ως Τυνδάρεως, ο Αιμιλιανός Σταματάκης ως Πυλάδης, η Νικολέτα Κοτσαηλίδου ως Ωραία Ελένη, ο Ζερόμ Καλουτά ως Φρύγας.

Συμμετέχουν οι Κατερίνα Ζαφειροπούλου, ’Αλκηστις Ζιρώ, Νίκη Λάμη, Ιωάννα Λέκκα, Δανάη Μουτσοπούλου, Ματίνα Περγιουδάκη, Ελίζα Σκολίδη, Αναστασία Στυλιανίδη, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη.

Σταύρος Χαμπάκης

Βρισκόμαστε στο Άργος.

Η Ηλέκτρα και ο Ορέστης νέοι, πληγωμένοι, εύθραυστοι, απροστάτευτοι και ευάλωτοι, ασφυκτιώντας μέσα στον μύθο τους, μετατρέπονται σε άγρια ζώα.

Αποδιωγμένοι μετά την πράξη τους γίνονται από παιδιά βασιλέων μιάσματα στην ίδια τους την οικογένεια και ανεπιθύμητοι στην ίδια τους την πατρίδα.

O Μενέλαος και η Ελένη φτάνουν από την Τροία. Τα δύο αδέλφια ελπίζουν στην παρέμβαση του Μενέλαου, αλλά ούτε αυτός ούτε ο Τυνδάρεως σκοπεύουν να τους βοηθήσουν. Ο Ορέστης στρέφεται τότε στον Πυλάδη. Οι δυο τους, με τη βοήθεια της Ηλέκτρας, σχεδιάζουν ένα πλάνο εκδίκησης με θύματα την Ελένη και την κόρη της, Ερμιόνη. Την τελική λύση έρχεται να δώσει η παρέμβαση του από μηχανής θεού, Απόλλωνα.

Στον Ορέστη ο Ευριπίδης πιάνει το νήμα του μύθου των δύο αδερφών, του Ορέστη και της Ηλέκτρας, αμέσως μετά τη δολοφονία της Κλυταιμνήστρας, για να τον φέρει πιο κοντά στα ανθρώπινα μέτρα και να μιλήσει για την επιβίωση των νέων σ’ έναν κόσμο που καθορίζεται από συνθήκες που τους ξεπερνούν. Βυθίζει τους ήρωες του στο σκοτάδι της θλίψης, της απελπισίας και της απόγνωσης αναζητώντας το Φως.

Την Αλήθεια.

Την Αυτογνωσία.

Πρόγραμμα παραστάσεων

1 Σεπτεμβρίου - Αιγάλεω - Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»

2 Σεπτεμβρίου - Πετρούπολη - Θέατρο Πέτρας

3 Σεπτεμβρίου - Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη

4 Σεπτεμβρίου - Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη

6 Σεπτεμβρίου - Βριλήσσια - Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη»

8 Σεπτεμβρίου - Νίκαια - Κατράκειο

13 Σεπτεμβρίου - Ηλιούπολη - Ανοιχτό Θέατρο Δ. Κιντής

14 Σεπτεμβρίου - Ηλιούπολη - Ανοιχτό Θέατρο Δ. Κιντής

15 Σεπτεμβρίου - Κορυδαλλός - Θέατρο «Θανάσης Βέγγος»

20 Σεπτεμβρίου - Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου

24 Σεπτεμβρίου - Faliro Summer Theater

25 Σεπτεμβρίου - Faliro Summer Theater

4 Οκτωβρίου - Ηρώδειο

5 Οκτωβρίου - Ηρώδειο

Προπώληση εισιτηρίων:

Δημοφιλή