Παλαιστίνιος, 16 ετών νεκρός από τα πυρά του ισραηλινού στρατού στην Δυτική Όχθη

130 συνολικά οι Παλαιστίνιοι τραυματίες σε νέες συγκρούσεις στην περιοχή κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά του παράνομου εποικισμού από το Ισραήλ.
Διαδήλωση στην Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης (22/6/2022)
Διαδήλωση στην Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης (22/6/2022)
SOPA Images via Getty Images

Ένα αγόρι μόλις 16 ετών σκοτώθηκε, όπως καταγγέλλεται από σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο Μοχάμαντ Χάμαντ, τραυματίστηκε από σφαίρες το βράδυ της Παρασκευής κοντά στο χωριό Σιλουάντ, που βρίσκεται κοντά στη Ραμάλα, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης και υπέκυψε στα τραύματά του μερικές ώρες αργότερα, όπως δήλωσε στο AFP δημοτικός σύμβουλος του Σιλουάντ και παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής την είδηση .

Ο έφηβος βρισκόταν κοντά σε δρόμο που οδηγεί στον ισραηλινό οικισμό της Όφρα, που γειτονεύει με το Σιλουάντ, όταν τραυματίστηκε από τους Ισραηλινούς στρατιώτες, διευκρίνισε ο δημοτικός σύμβουλος.

Από τα τέλη Μαρτίου, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν πολλαπλασιάσει τις επιχειρήσεις τους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και σε αυτές τουλάχιστον 46 Παλαιστίνιοι και τρεις Ισραηλινοί Άραβες έχουν σκοτωθεί.

Επίσης την Παρασκευή περισσότεροι από 130 παλαιστίνιοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν σε διάφορες κοινότητες της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Μεταξύ των τραυματιών είναι τρεις από πραγματικά πυρά και εννέα από πλαστικές σφαίρες, ενώ οι υπόλοιποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των δακρυγόνων που έριξαν οι ισραηλινοί στρατιώτες.

Οι πιο σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών κατά του εβραϊκού εποικισμού και ισραηλινών στρατιωτών στις κοινότητες Μπεϊτά και Μπέιτ Νταγιάν, νότια και ανατολικά της Ναμπλούς αντίστοιχα, καθώς και στο Καφρ Καντούμ, ανατολικά της Καλκίλια, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και επιτέθηκαν με πέτρες κατά ισραηλινών στρατιωτών που είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά των κοινοτήτων.

Στις τρεις προαναφερθείσες κοινότητες σημειώνονται συχνά επεισόδια σε διαδηλώσεις Παλαιστινίων κατά της επέκτασης των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη.

Πηγές: AFP, AΠΕ-ΜΠΕ