Πάνω από 830 εκατ. συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας τεχνολογίας 5G στην Κίνα έως το τέλος του 2025

Ο μεγαλύτερος αριθμό συνδέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι συνδέσεις 5G θα μέχρι το τέλος του 2025 θα φτάσουν τα 2δισ.
Xinhua News Agency via Getty Images

O αριθμός των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας τεχνολογίας 5G στην Κίνα, είναι πιθανό να ξεπεράσει τα 830 εκατομμύρια συνδέσεις μέχρι το τέλος του 2025.

Θα πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό συνδέσεων τεχνολογίας 5G σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τον Τζον Χόφμαν, διευθύνοντα σύμβουλο της διεθνούς ένωσης παρόχων κινητής τηλεφωνίας GSMA Ltd.

«Οι συνδέσεις 5G θα αντιστοιχούν στο 1/5 του συνόλου των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας μέχρι το τέλος του 2025, αντιστοιχώντας περίπου σε δύο δισεκατομμύρια συνδέσεις» δήλωσε ο Χόφμαν.

Ο ίδιος, μίλησε σε ένα Παγκόσμιο Συνέδριο για το Διαδίκτυο που άρχισε την Κυριακή στην πόλη Γουζέν της επαρχίας Τσετσιάνγκ, μέσω βιντεοσύνδεσης.

«Η εμπορευματοποίηση της τεχνολογίας 5G βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς τα δίκτυα και οι υπηρεσίες 5G είναι διαθέσιμες σε περισσότερους καταναλωτές και επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο» είπε ο Χόφμαν, προσθέτοντας ότι η κινεζική κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη του δικτύου 5G και υποστήριξε τις προσπάθειες επιθετικής εμπορικής προώθησης των δικτύων τεχνολογίας 5G.

Περιγράφοντας τη διείσδυση της τεχνολογίας 5G ως μία κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης, ο Χόφμαν αναμένει ότι οι πάροχοι των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας θα επενδύσουν 900 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ του 2021 και του 2025, με το 80% των επενδύσεων να κατευθύνεται στην τεχνολογία 5G.

Ο ίδιος, τόνισε ότι η τεχνολογία 5G καθιστά τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις ικανές, να αλλάξουν την κοινωνία και να επηρεάσουν την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Πηγή: Xinhua, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή