Παπαχριστόπουλος: Πρώτα θα ψηφίσω τη συμφωνία των Πρεσπών και μετά θα παραδώσω την έδρα

Παπαχριστόπουλος: Πρώτα θα ψηφίσω τη συμφωνία των Πρεσπών και μετά θα παραδώσω την έδρα
Eurokinissi

Ακόμα και αν διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ, πρώτα θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών και στη συνέχεια θα παραδώσει την έδρα του, δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, στον ΑΝΤ1, λέγοντας, «θα είναι δώρο για μένα η διαγραφή μου από τους ΑΝΕΛ».

Ο κ. Παπαχριστόπουλος ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί με το κόμμα του σε ότι αφορά τη συμφωνία και θα την υπερψηφίσει όταν θα έρθει στη Βουλή. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν πρόκειται να συμβάλω με κανέναν τρόπο στο να πέσει η παρούσα κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στην συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, διευκρίνισε ότι δεν ήταν μυστική και έγινε την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς, χωρίς να διευκρινίσει το περιεχόμενο της. Ερωτηθείς αν στις επόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι δεν έχει τεθεί επ’ ουδενί τέτοιο ζήτημα και ότι ο ίδιος δεν υπήρξε ποτέ μέρος οποιαδήποτε συνδιαλλαγής. Ωστόσο δεν διευκρίνισε αν τελικά θα είναι εφόσον του γίνει μια τέτοια πρόταση στις επόμενες εκλογές.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Παπαχριστόπουλος, εξέφρασε την πρόθεσή του να μη δώσει θετική ψήφο σε ενδεχόμενη πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. «Δεν θα συνεργήσω να πέσει η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν του ζητηθεί από τον κ. Καμμένο την Τετάρτη κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ. να παραδώσει την έδρα του, ο κ. Παπαχριστόπουλος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να του ζητηθεί και πως θα συνεχίσει ο κ. Καμμένος να στηρίζει την κυβέρνηση, προσθέτοντας πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει βάλει πλάτη σε πολλά κρίσιμα και σημαντικά ζητήματα της χώρας.

Δημοφιλή