Παρουσία ΜΑΤ η πρώτη εμφάνιση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Τα στελέχη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας παρατάχθηκαν αριστερά και δεξιά εξωτερικά της πύλης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.
.
.
Eurokinissi

Στην πύλη του ΕΚΠΑ, στην Ούλοφ Πάλμε των Ιλισσίων, έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους τα στελέχη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας το απόγευμα τής Δευτέρας. Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ περίμεναν ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από φοιτητές και γι’αυτό οι άοπλοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ είχαν τη συνοδεία συναδέλφων τους από τα ΜΑΤ.

Τα στελέχη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας παρατάχθηκαν αριστερά και δεξιά εξωτερικά της πύλης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και λίγα μέτρα πιο πίσω οι άνδρες των ΜΑΤ, καθώς εσωτερικά της πύλης είχαν συγκεντρωθεί φοιτητές, που αντιδρούν στη νεοϊδρυθείσα υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγές της Λεωφόρου Κατεχάκη ανέφεραν ότι σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του άμεσα θα ξεκινήσουν οι περιπολίες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας με σκοπό την προστασία των εξωτερικών υποδομών του campus, αλλά και σε σημεία όπου υπάρχει παραβατικότητα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι από την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου, τα στελέχη της ΟΠΠΙ βρίσκονται στη διάθεση των πρυτανικών αρχών ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, Οικονομικού Πανεπιστημίου και ΑΠΘ, ενώ οι επικεφαλής τους ήδη έχουν κάνει τις πρώτες αυτοψίες στους χώρους των ιδρυμάτων.

Στο Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης, μάλιστα, ήδη έχουν τοποθετηθεί και τα πρώτα τουρνικέ για την ελεγχόμενη είσοδο, ώστε να μην μπορούν να μπουν άτομα, τα οποία δεν έχουν σχέση με την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Δημοφιλή