ΔΙΕΘΝΕΣ
26/10/2019 17:09 EEST | Updated 26/10/2019 17:57 EEST

Πατέρας που φοβάται ότι η κόρη του ήταν μέσα στα 39 θύματα στο Εσεξ: Οι λαθρέμποροι είπαν ότι ήταν ασφαλής διαδρομή

Οι συγκλονιστικές δηλώσεις του πατέρα και το μήνυμα που έστειλε η κόρη στους γονείς της λίγες ώρες πριν.

Φαμ Θάι Τρα Μάι

Η Φαμ Θάι Τρα Μάι από το Βιετνάμ πιστεύεται ότι είναι μια από τους 39 Κινέζους μετανάστες που βρέθηκαν την Τετάρτη σε καρότσα νταλίκας-ψυγείο στο Εσεξ. Λίγες ώρες πριν το μοιραίο περιστατικό, η γυναίκα έστειλε μήνυμα στους γονείς της για να τους αποχαιρετήσει.

«Συγνώμη μπαμπά και μπαμά. Ο τρόπος με τον οποίο ταξίδεψα δεν είχε επιτυχία. Σας αγαπώ τόσο πολύ. Πεθαίνω γιατί δεν μπορώ να αναπνεύσω. Μαμά, συγγνώμη, μαμά», έγραψε η 26χρονη στο μήνυμα που έστειλε στους γονείς της το βράδυ της Τρίτης (ώρα Αγγλίας), όταν το όχημα μετακινούνταν στο βρετανικό λιμάνι στο Πουρφλιτ, σύμφωνα με τους πίνακες ναυτικών και το CNN

STR via Getty Images
Στο σπίτι της 26χρονης Φαμ Θάι Τρα Μάι στο Βιετνάμ.

Οι γονείς της Νγκούγιεν Θάι Πονγκ και Φαμ Βαν Θιν ζουν σε ένα μικρό σπίτι στο Νγκεν, μια μικρή πόλη στα προάστια του Βιετνάμ. Η οικογένεια δεν έχει πολλά χρήματα, αλλά κατάφεραν να βοηθήσουν την κόρη τους για να ταξιδέψει στην Αγγλία και να αποκτήσει μια καλύτερη ζωή. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα αν η Μάι ήταν ένα από τα θύματα στην νταλίκα, όμως η οικογένειά της φοβάται τα χειρότερα. Οι βρετανικές αρχές συνεργάζονται με τους Βιετναμέζους ομολόγους τους για να ταυτοποιήσουν τα θύματα, όμως δεν έχουν ταυτοποιήσει κανέναν ακόμα, ούτε επιβεβαίωσαν τις εθνικότητες του καθενός.

Μιλώντας στο CNN, ο πατέρας της γυναίκας δήλωσε ότι πενθεί και ότι ήταν πολύ επίπονη η παραλαβή του μηνύματος. Είπε ότι η κόρη του μάλλον γνώριζε ότι θα πέθαινε όταν το έστειλε. «Εχασα την αγαπημένη μου κόρη και τα χρήματά μου», είπε ο Βαν Θιν, συμπληρώνοντας ότι οι λαθρέμποροι που πλήρωσαν για να μεταφερθεί η κόρη του από το Βιετνάμ στην Βρετανία, δεν είπαν στην οικογένεια τον τρόπο που θα ταξιδέψει. Ταξίδεψε μέσω Κίνας και Γαλλίας, όμως έχασε την επαφή με την οικογένειά της, γι’αυτό και ο πατέρας ανέφερε ότι η κόρη του αγνοείται. 

«Οι λαθρέμποροι είπαν ότι ήταν μια ασφαλής διαδρομή, ότι οι άνθρωποι θα ταξίδευαν με αεροπλάνο, αμάξι. Αν γνώριζα ότι θα ακολουθούσε αυτή την διαδρομή, δεν θα την άφηνα να φύγει», είπε ο πατέρας.. Η μητέρα δήλωσε ότι βασίζεται στις αρχές για να της φέρουν την κόρη τους πίσω. Ούτε εκείνη αλλά ούτε και ο σύζυγός της γνωρίζουν αν θα πάρουν πίσω τα χρήματα που πλήρωσαν για να χρηματοδοτήσουν το ταξίδι της κόρης τους. 

 

Πηγή: CNN